2 - 0

Tre säkra poäng på Bernabéu!
Tre säkra poäng

Real Madrid tog på lördagskvällen emot Getafe på Bernabéu och kunde säkra tre stabila poäng.

Den första halvleken var en enlagshistoria. Real Madrid höll i bollen och var det lag som ville fram för att göra mål. Getafe tillbakadragna men välorganiserade och kompakta. Gästerna försökte vid några få tillfällen under halvleken att skapa något men det känns aldrig farligt. Real Madrid å sin tur var inte heller superfarliga men spelade ändå stundtals med en härlig intensitet. Camavinga, Valverde och Marcelo försökte sig på långdistansskott och Vinicius dribblade sig igenom Getafes backlinje för att sedan skjuta rakt på målvakten. Det krävdes en vacker yttersida från Vinicius in i straffområdet och en framåtrusande Casemiro för att Real Madrid tillslut skulle hitta bollen i nät. Som blev halvlekens enda.

I den andra halvleken drog Real Madrid ned på tempot och försökte inte anfalla med samma intensitet som tidigare. Getafe försökte också gå upp lite mer än tidigare men det kändes ofarligt. När Vazquez med ca 25 minuter kvar av matchen placerar 2-0 är matchen över och det är i princip en transportsträcka till slutsignalen. Tre stabila poäng!

Tankar efter matchen
Äntligen börjar Ancelotti rotera lite och välbehövlig vila för Kroos och Modric. Annars var det en dag på jobbet, inte så mycket mer. Segern egentligen aldrig hotad. Nu gäller det att vila och återhämta sig inför tisdagens retur i Champions League mot Chelsea.

Valverde – 2.5
Känns taggad och springer mycket men känns inte som att han får ut särskilt mycket av det

Camavinga – 3
Bra i den första halvleken med flera fina aktioner i anfallsspelet och den ende mittfältaren som klarade sig från kort trots flera bollerövringar

Rodrygo – 2.5
Lite som Valverde, vill mycket och försöker, men det händer inget som leder till mål

Benzema – 2.5
Världens just nu bäste spelare borde kanske ha fått vila? Försökte med något skott som gick långt över

Vinicius – 3
Bäst ikväll i anfallet och utsedd till matchens lirare, betyget hade varit högre om han kunnat förvalta de chanser han skapar åt sig själv på ett bättre sätt. Fin assist till 1-0