Lagbanner
Estadio de Vallecas, 2022-11-07 21:00

Rayo Vallecano - Real Madrid

Tuff bortamatch i Vallecas för Real Madrid

Tuff bortamatch i Vallecas för Real Madrid

Real Madrid åker en kort sträcka syd västerut till ett av Madrids mest fascinerande hörn, Vallecas, ett sammansvetsat barrio och hem för tusentals invandrare från hela världen. Marängerna gästar en av sina huvudstadsgrannar i jornada 13 av La Liga i förhoppning om att återta serieledningen, en uppgift som kommer att bli oerhört tufft när hemmalaget Rayo står som motståndare.

Real Madrid: VOFVV
Ett viss revanschsuget Real Madrid besöker Estadio de Vallecas efter förra omgångens poängtapp i den kontroversiella matchen mot Girona på Santiago Bernabeu. Carlo Ancelottis Real Madrid har en enda uppgift, som inför den här matchen tillfälligt tappat serieledningen till ärkerivalen Barcelona, och det är att åka hem med samtliga pinnar efter besöket i Vallecas. De regerande spanska och europeiska mästarna behöver ofta få känna sig lite pressade för att prestera. Truppen besitter den typen av erfarenhet där press används som katalysator i matcher som denna som betyder serieledning och borde därför vara extra skärpta inför uppgiften.

Tunga namn är uppskrivna på frånvarolistan, den tyska motorn Toni Kroos är avstängt efter två gula kort mot Girona, Karim Benzema har fortsatt muskelbesvär och Antonio Rüdiger är skadad. Tillbaka i truppen är dock nyförvärvet Aurelien Tchouameni.

Real Madrids förväntade elva: (4-3-3): Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Valverde, Camavinga, Modric; Vinicius Jr, Asensio, Rodrygo.


Karim Benzema avgjorde förra säsongens derby när Real Madrid vann med 1-0. 

Rayo Vallecano: VVOOF
Andoni Iraolas lag är obesegrade i sina fyra senaste ligamatcher och befinner sig på en imponerande niondeplats i tabellen. Rayo Vallecano är kanske det lag som har överraskat mest i ligan hittills med sitt fina facit. Iraola har fått sitt lag att representera lojala vallecanos som uttrycker stolthet, gemenskapsanda och en eld som kommer att brinna så länge den måste för jämställdhet i samhället. Rayo Vallecano är arbetarklassens hjältar i staden Madrid och enligt Robbie Dunn, författare till Working Class Heroes, är fotbollen i Vallecas som ett socialt utlopp för de kamper som Vallecanos lidit i åratal och fortfarande lider än i dag.

Rayo kommer till spel utan Pozo, Andres Martin, Randy Ntekja och Raul de Tomas, samtidigt som den tidigare Atletico Madrid-ikonen Radamel Falcao är ett frågetecken.

Rayo Vallecano förväntade elva (4-2-3-1): Dimitrievski; Balliu, Lejeune, Catena, Fran Garcia; Valentin, Comesaña; Camacho, Lopez, Garcia; Camello.

Utan en produktiv målskytt då både Falcao och Raul de Tomas saknas är den tidigare Newcastle mittbacken Florian Lejeune en av lagets delade målskyttar med tre mål den här säsongen. Detta påvisar också Rayos styrka på fasta situationer som Real Madrid måste se upp för, en svaghet för marängerna som har släppt in flera mål på just fasta situationer den här säsongen. Santi Comesaña och Oscar Valentin är dubbel pivoten som inte får uppmärksamhet men de är perfekt lämpade för att göra allt som krävs för att hjälpa till att hålla tätt bakåt, men också för att driva Iraolas lag framåt. Rayo är ett lag för alla situationer, det finns en tydlighet i deras taktik som kommer från tränaren, de är helt enkelt ett gäng som kan spela mot olika spelstilar och motstånd. Det visade de i mötet med Barcelona på Camp Nou när de tog en poäng men även mot Atletico Madrid på Wanda Metropolitano.


Estadio de Vallecas

Real Madrid fick sin ledning i toppen av tabellen reducerad efter ett par kontroversiella domslut i den senaste omgången men reste sig i veckans Champions League match när laget visade mästartakter hemma mot Celtic. 5-1 slutade den matchen och det blev en fin fördelning i målskyttet, Modric, Rodrygo, Vinicius, Valverde och Asensio nätade. Det är ett tungt tapp att Benzema saknas, men Rodrygo har gjort det riktigt bra i hans frånvaro. Carlo Ancelotti poängterade under sin presskonferens att Rodrygo är som bäst när han spelar som nia och inte ute på kanterna. Dessutom har Fede Valverde börjat producera mål och assister på löpande band som också kompenserar för Benzemas frånvaro i offensiven. Det finns förstås massvis av kvalité, fart i Real Madrid som är solida och det enda obesegrade laget i ligan. När jornada 13 stängs ikväll är det enbart en match kvar innan förberedelserna inför Qatar VM. Real ska därför vara fullt fokuserade på att avsluta den första delen av seriespelet på bästa möjliga sätt innan uppehållet. Det är viktigt för Ancelottis lag att göra ett tidigt mål för att få lite ro mot Iraolas organiserade lag. För Rayo som motståndare kommer från en fin form och trots att Real har fyra vinster på de fem senaste mötena med Rayo blir det en oerhört tuff bortamatch i Vallecas för Real Madrid.


Källa: Vallecas: The rebel town of Madrid
The Story of Rayo Vallecano, Madrid's Forgotten Team 
 

Beryar TaherBeryar.taher@hotmail.comTwitter: Beryar_Taher2022-11-07 14:37:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid