Lagbanner
Estadio de la Cerámica, 2020-11-21 16:15

Villarreal - Real Madrid
1 - 1

Real Madrid 1-1 Villarreal - Tungt poängtapp med tunga avbräck

Real Madrid 1-1 Villarreal - Tungt poängtapp med tunga avbräck

Real Madrid var på besök hos Villarreal med många stora avbräck i truppen. För att nämna några saknades kapten Sergio Ramos, Benzema och Casemiro. Efter en stark första halvlek mäktade man dock inte med mer än ett kryss mot det formstarka hemmalaget och självförtroendet inför den kommande veckans möte mot Inter stärktes knappast.

Första halvlek:
Real Madrid öppnar frejdigt och med stort självförtroende och får nästan genast utdelning där en lång svepande boll från Toni Kroos når Dani Carvajal. Lite flipper och ett fint inlägg senare stångar vikarierande anfallaren Mariano Diaz in 1–0 för bortalaget. I övrigt ser Madrid lugna och trygga ut den största delen av halvleken. Även om Villarreal ungefär halvvägs in börjar jobba sig in i matchen mer och mer känns det lugnt och behärskat från de regerande ligamästarna. Nacho och Varane ser oväntat trygga ut, Mendy och Carvajal bombar fram längs kanterna och Kroos och Modric ser precis sådär bra ut som de är när de är som bäst. Det lilla som finns att anmärka på möjligtvis att Eden Hazard och Lucas Vazquez inte hotar tillräckligt på sina kanter. Hazard ser något försiktig ut och Lucas Vazquez vet vi väl vid det här laget att han inte är någon stjärnspelare på högeryttern. De båda visar dock stor disciplin och hjälper laget mycket i defensiven, någonting vi är tacksamma för.
 
Andra halvlek:
Andra halvlek ser till en början ut att bli en liknande historia som den första. Real ser fortsatt relativt säkra ut och tremannamittfältet Kroos/Modric/Ödegaard lirar runt Villarreal som om de kunde göra det med förbundna ögon. En bit in i halvleken märks det dock att man växlar upp ett hack, sätter pressen tidigare och försöker växla upp passningstempot. Vid en inspark schabblar Kroos (för ovanlighetens skull) och slår bort bollen som skapar ett jätteläge för Gerard Moreno som tack och lov slår bollen utanför. Utöver detta slås många chansinlägg mot Madrids straffområde och matchen blir hackigare och hackigare. Kvaliteten på matchen är knappast någonting att skriva hem till mor och far om. Med timmen spelad gör Unai Emery sitt drag med ett trippelbyte där Chukwueze, Estupinan och den unge Yeremy Pino kliver på plan, någonting som gav hemmalaget ganska omedelbar effekt. Villarreal kommer närmare och närmare och skapar ett fint läge efter att Courtois varit illa ute på en frispark. 
 
Med kvarten kvar att spela har Real Madrid ett jättebra läge för kontring där inbytta Vinicius driver upp bollen och har en enkel passning att slå för att frispela Vazquez. Såsom han tyvärr allt för ofta gör slår han dock bort bollen och Villarreal ställer direkt om, spelar in bollen bakom Varane och Courtois river ner Chukwueze. Straffen är odiskutabel och trots att Courtois är på straffsparken är kvitteringen ett faktum. Efter kvitteringen är det främst Villarreal som ser ut att gå för tre poäng av de två lagen, även om man inte skapar några hundraprocentiga målchanser är intensiteten hos ubåtarna något helt annat än i Real Madrid. 
 
Zidane väntar till 85e minuten med att göra sitt tredje byte då Asensio kommer in för Mariano och får ta en mer central roll än vad vi är vana vid. Asensio är den av de tre inhopparna som ändå bidrar med mest då han hittar in bakom backlinjen och slår bollen snett inåt bakåt, men då vi som bekant vid det här laget inte har en anfallare på plan inte når någon annan än en försvarande spelare. Sista chansen i matchen får Villarreal där Madrid-lånet Kubo tar sig loss och skjuter med högerfoten, dock inte värre än att Courtois ganska bekvämt kan freda sitt mål. 
 
Summering:
Efter andra halvlek är känslan att vi bör vara nöjda med poängen laget åker hem med. Efter att ha gjort en fin insats i första halvlek blev det en annan historia under de avslutande 45 minuterna. Vad som känns märkligast är att Zidane sparar två av fem byten. T.ex. en Rodrygo hade kunnat erbjuda mer än Vazquez i slutet av matchen, eller åtminstone försökt ge lite energi till laget. Med facit i hand är problematiken liknande som vi sett under en längre tid nu, nämligen att vi sällan gör två bra halvlekar. Utöver det är det svårt att se förbi avbräcken i truppen i form av framförallt Ramos och Benzema. Dessutom har vi fortfarande inte fått se en Hazard i toppform. Det vi har att hoppas på är att han slipper allt som har med skador och Corona att göra. Sammanfattningsvis får man väl efter förutsättningarna inte vara alltför hjärtekrossad över detta kryss. Nu gäller det att se framåt mot nästa veckas ödesmatch mot Inter. 
 
 
Spelarbetyg:
 
Courtois:
Ger bort en straff och har några tveksamma ingripanden vid inlägg. Utöver det inte mycket att göra men ändå tillräckligt för ett godkänt betyg. 
Carvajal: 2
Första matchen tillbaka sedan skadan. Slår assisten till det tidiga ledningsmålet och står ändå för en bra insats. Godkänd.
Varane: 2
Kapten för dagen och såg under stora delar av matchen stabil ut. Släpper in Chukwueze bakom och mellan sig själv och Carvajal vid straffsituationen. Godkänd. 
Nacho: 2
Likt Varane stabil. Inga större misstag men heller ingen superinsats. Godkänd
Mendy: 3
Fysiskt monster. Bombar fram längs kanten och hotar alltid. Saknas bara sista biten offensivt för att bli total världsklass.
Modric: 4
Ihop med Kroos bäst på plan idag. Tryggheten själv med bollen vid fötterna.
Kroos: 4
Styr matchen på det där klassiska Kroos-sättet. Känslan var att han knappt slog en boll fel i första halvlek. 
Ödegaard: 
Visar tendenser till det vi alla hoppas på att han ska vara. Med fler matcher i fötterna och ett bättre tempo i kroppen kan han komma att bli viktig för säsongen. Godkänd.
Lucas Vazquez: 2
Sliter och kämpar som vanligt. Är till stor hjälp i defensiven men skapar för lite framåt. Ändå totalt sätt en godkänd insats. 
Mariano: 3
Gör mål nästan direkt och springer och sliter som han alltid gör. Försvinner i andra halvlek efter att ha fått en smäll.
Hazard: 2-
Det låga betyget främst p.g.a. vad man förväntar sig av miljardmannen. Hjälper i defensiven men blir för försiktig framåt och vänder hellre hem än att utmana sin gubbe. Behöver precis som Ödegaard fler matcher i benen och komma in i rytmen. 
 
Inhoppare: 
 
Isco: ?
Vet inte riktigt vad man ska säga som inte redan är sagt. Kommer aldrig in i matchen och ser loj ut. Rykten har cirkulerat om en flytt från klubben, någonting som kanske hade varit bäst för alla parter. 
Vinicius: 2-
Försöker och försöker men det vill sig inte. Slarvar bort ett fint kontringsläge precis innan Courtois drar på sig straffen åt andra hållet. Ett flertal felbeslut och mycket slarv.
Asensio: Spelade för kort för att betygsättas. 
Zidane: 2-
Laget gör en fin första halvlek och känslan är att mister har prickat helt rätt. Med Villarreals byten i andra halvlek vändes steken och Real hittade aldrig riktigt tillbaka. Bytena Ödegaard/Isco och Vinicius/Hazard kändes rimliga och rätta. Jag själv kände dock att Asensio in kom för sent och att en spelare som Rodrygo gärna hade fått komma in för Lucas Vazquez. 
 
 
¡Hala Madrid!

Tom Holmström@tomholmstrom2020-11-21 22:07:01
Author

Fler artiklar om Real Madrid