Matchen kickade igång 16:00 och lagen valde att mönstra följande elvor:

Courtios
Nacho Varane Ramos Mendy
Valverde(Ödegaard 89’) Casemiro Modric(Isco 89’)
Asensio(Lucas 69’) Benzema Vinicius(Rodrygo 69’)

Intensiv inledning med Levante som visar tidigt att man inte har några planer på att lägga sig på defensiven utan det är snarare Real Madrid som sätts på prov. Hög press och noll respekt för det faktum att det är mesta mästarna på besök gör inledningen en aning besvärlig och Casemiro drar tidigt på sig en varning. De stilrena mästarna reder dock ut de första hektiska minuterna och börjar sakta ta tag i taktpinnen, främst genom en för dagen spelglad och briljant Luka Modric och Fede Valverde har bortalagets första avslut men skottet studsar utanför.
Kvarten spelad när Real Madrid tar ledningen, Vinicius med ett fint och precist avslut efter en tillsynes misslyckad hörna. Som andravåg fångar han upp bollen och bredsidar in den snyggt i bortre, utom räckhåll för Aitor. Målet ger lite självförtroende och inte långt därefter har man ett läge att utöka ledningen efter en omställning men sista passningen från Vinicius till Benzema blir en aning för brant och han kommer ur sitt läge. Matchen får sedan en oväntad vändning och det är helt plötsligt Levante som får vind under vingarna och ställer till med oreda. Främst hänförda av den alltjämt jobbiga duon Bardhi och Morales, men det är främst Vukcevic som har den allra farligaste chansen då han på hörna nicka bollen i ribban. Det blir dock inga fler mål i första halvlek, trots att Benzema har en sista möjlighet efter en ny omställning men hans nicklobb går en bit över och lagen går till halvlekspaus med Real Madrid i ledning efter målet av Vinicius.

Kort om första halvlek
En tight match som har sina intensiva toppar, väldigt taktisk och inte jättemånga klara målchanser vilket också statistiken visade. Modric är klart bäst i första halvlek och Vinicius åter målskytt för andra matchen i rad men Levante är återigen ett lag som ställer till problem och duon Bardhi och Morales är konstanta orosmoment som lyckas hitta varandra hela tiden och är väldigt rörliga över planen. En knapp fördel för bortalaget efter första halvlek dock, både spelmässigt och resultatmässigt.

Andra halvlek hinner knappt börja innan det ropas på straff efter att Modric gått omkull i straffområdet men det blir ingen större granskning utav situationen och spelet får fortgå. Real Madrid har växlat upp i inledning av andra halvlek och skapar nu flertalet chanser och Modric är i centrum för allt. Först vinkas han av för hands efter att ha vunnit bollen i farligt läge i Levantes straffområde, trots att bilderna visar att han faktiskt tog ned bollen med bröstet, för att i sekvensen efter bryta en passning och servera Benzema som fri kan avsluta men dessvärre träffar han stolpens utsida. Sedan är det Vinicius tur att komma otroligt när ett ytterligare mål, efter fint instick ifrån Asensio, men får se sin lobb smita strax utanför stolpen. En väldigt bra period för Real Madrid i detta nu och Vinicius får avsluta chanskavalkaden med ytterligare en miss, efter en fin passning från Benzema som går snett bakåt mot både Vinicius och Modric som är helt rena i straffområdet men träffen är för dålig och bollen går istället utanför. Real Madrids oförmåga att stänga matchen öppnar upp för Levante som gör ett dubbelbyte som ska visa sig vara en vändpunkt, för helt plötsligt slår matchen helt om och det är hemmalaget som trycker på och skapar chans efter chans. Bardhi har två avslut efter varandra, varav den ena tvingar Courtios till en monsterräddning då bollen ändrat riktigt av en styrning på Casemiro. Morales har kort därpå ett avslut tätt utanför i utkanten av straffområdet och Levante har helt klart ett hårt grepp om matchen vid det här laget.

Sedan kommer nästa twist i matchen då Ramos, efter offensiv frispark, nickar in 0-2 till gästerna – trodde alla i alla fall. Men efter lång VAR-granskning döms målet bort för offside. Under tiden för granskningen nyttjar Zidane sina första byten, Vinicius och Asensio ut till förmån för Rodrygo och Lucas. Sekvensen innan, målet som dömdes bort, var en indikation om att Real var på väg in i matchen igen men avblåsningen tar luften ur gästerna som nu backar hem med hela laget och ger åter initiativet tillbaka till Levante som får en ny jättechans men Clerks avslut räddas av Courtios som nu börjat aspirera på titeln matchens lirare. Bardhi, som är hemmalagets klart bästa spelare idag, har sedan ett sista försök mot mål men Courtios låter sig inte övermannas och det blir aldrig någon kvittering för Levante, utan istället kan Benzema tillslut kontra in 0-2 på tilläggstid och fastställa segern och förkunna att Real Madrid nu är ny serieledare i en dock haltande tabell.

Summering
En match med flera ansikten, en berg och dalbana av känslor om man så vill. Real Madrid är stundtals klart bättre än Levante men den konstanta oförmågan att sätta dit sina chanser sätter laget i någon form av oro som ger motståndaren vittring och är så när att åter bli kostsam. Med det sagt är segern trots allt välförtjänt men hade man mött ett lag av större kaliber så hade man definitivt blivit straffade hårdare än man blev idag. Det går givetvis att argumentera för att skador och en knapp försäsong gjort att laget inte hittat sitt flow ännu men det tar inte bort faktumet att det finns bredd och tillräckligt med talang i denna trupp, framförallt skapar man tillräckligt med chanser på planen, för att kunna städa undan matcherna betydligt tidigare och säkrare än det vi fick se idag. Men å andra sidan är segern bärgad och inledning i år starkare än föregående säsong så med det faktum att det bara kan bli bättre gör att det finns stora förhoppningar på en fin säsong.

Spelarbetygen 1-5

Courtios – 4
Bäst i andra halvlek och räddar kvar laget i matchen. Hans form håller i sig och idag finns inte det minsta tveksamheter.
Nacho – 2+
Helt klart godkänd försvarsinsats men man saknar de offensiva kvalitéer som Carvajal besitter.
Varane – 3
En jätte i försvaret under förstahalvlek men har det tuffare i andra, får bra uppbackning av Ramos och Casemiro.
Ramos – 4
Generalen som aldrig sviker när laget trevar. Är alltid där och i vägen för motståndarna. Bäst på planen i andra halvlek tillsammans med Courtios. Gör också mål som kanske inte skulle ha dömts bort.
Mendy – 3
Vilken maskin, springer oavbrutet och är stenhård i alla närkamper. Saknar fortfarande det sista lilla i sista tredjedelen men är annars fläckfri.
Casemiro – 3+
Får en jobbig start på matchen med gult kort tidigt men är utöver detta riktigt bra och viktig i defensiven. Finns på plats så fort Ramos eller Varane är på vift.
Valverde – 3
En slitvarg i form igen, springer och jobbar otroligt mycket men får också göra det mycket i det tysta idag. Men en sak är säker och det är att när Valverde startar så är det nog få som är nervösa.
Modric – 4+
Fantastisk i första halvlek, ännu lite bättre i inledningen av andra halvlek. Försvinner dock ur matchen till följd av att laget slutar spela och enbart fokuserar på att försvara. Är enligt mig bäst i laget idag.
Asensio – 2+
Han glimtar till emellanåt och gör tillsynes en godkänd insats och match men har en bit kvar till storformen.
Vinicius – 3
Mål för andra matchen i rad, har sedan flera chanser att addera ytterligare mål men har inte flytet med sig. Även han försvinner i andra halvlek efter en bra första.
Benzema – 3
Såg ut att bli en sån där frustrerande match för Karim, igen. Han skapar lägen, missar sina egna lägen och de där kliniska avsluten från förra säsongen lyser med sin frånvaro. Men så till sist fick han göra ett mål, välförtjänt sådant. Hoppas det släpper nu.