Santiago Bernabéu, 2022-05-12 21:30

Real Madrid - Levante
6 - 0

Ytterligare boost inför finalen

Det var toppen mot botten när Real Madrid tog emot Levante hemma på Estadio Santiago Bernabeu. Mästarna körde över gästerna med 6-0 när Vinicius Junior gjorde sitt första hattrick i La Liga-karriären och Karim Benzema klev upp på en delad andraplats som den bästa målskytten i Real Madrid genom tiderna.

Med tre omgångar kvar av LaLiga Santander bjöd Carlo Ancelotti hemmapubliken på en starkare startelva jämfört med derbyt i förra omgången. Totalt sex förändringar bland annat målvakten Courtois var tillbaka i målet och skyttekungen Karim Benzema ledde offensiven. Marcelo, Dani Ceballos, Isco, David Alaba och Gareth Bale saknades av olika anledningar.

Innan matchstart ställde bortalaget upp för att hedra ligamästarna Real Madrid i den berömda traditionella korridoren, El Pasillo. Sedan tog Real Madrid tag taktpinnen från minut 1 till 90. Ancelottis lag bjöd på en fartfylld offensiv fotboll och redan efter 20 minuters spel hade både Ferland Mendy och Karim Benzema hunnit göra ettan och tvåan. Karim Benzemas mål innebar att han nu är på en delad andra plats som klubbens bästa målskytt genom tiderna, 323 mål.

Men den som utmärkte sig mest i första halvlek var kroaten Luka Modric, han spelade fram till matchens första mål med sin klassiska yttersida, Rodrygos 3-0 mål i 34:e minuten och fullbordade ett hattrick av assister när han även låg bakom Vinicius Juniors första mål i matchen innan pausvilan.

I andra halvlek var det Vinicius tur att fullborda sitt hattrick när han gjorde mål nummer fem och sex på framspelningar av mentorn Karim Benzema och inhopparen Luka Jovic. 6-0 blev slutresultatet men poängställningen kunde lätt ha varit sju eller åtta, Fede Valverde träffade målramen ett par gånger och Levante-målvakten Daniel Cardenas gjorde totalt tio räddningar.

Levante låg riktigt risigt till i ligan och behövde en seger för att kunna slåss om ett nytt kontrakt, därmed blir de det första laget att åka ut årets LaLiga. För Real Madrids del var den här matchen en möjlighet att studsa tillbaka efter derbyförlusten, en förberedelse och ytterligare boost inför Champions League finalen i Paris den 28:e maj.

Egna tankar:
Trots att skaderisken finns så är det nödvändigt för spelarna att fortsätta spela i de sista omgångarna. Dels för de fysiska förberedelserna, intensiteten, dels också för självförtroendet. Att Courtois får hålla nollan, att Camavinga får värdefulla minuter, att Modric inte slår av på tempot och dessutom får göra poäng, ingen hade gjort tre assister i samma match sedan James Rodriguez 2015. Sist men inte minst att hela den offensiva trion fick göra poäng framför allt Vinicius Junior och Karim Benzema. Laget i helhet såg ut att vara i bra form inför finalen.

Bortsett från finaltänket är det också nödvändigt att passa på att ge trupp spelarna med färre minuter under bältet eller unga egna produkter möjligheten att visa vad de går för.
Sist men inte minst önskar jag Levante all lycka, en personlig favorit. Hoppas de tar sig tillbaka snabbt och gärna med Jose Luis Morales i spetsen.

Courtois 3
Fick anstränga sig en aning trots överkörningen då Levante stack emellan så fort de fick chansen.

Vazquez 3
Jobbade hårt på sin kant och stod för ett par fina defensiva dueller.

Vallejo 4
Han var Real Madrid spelaren som spelade med störst hjärta igår. Även om Vallejo inte har höjden för att spela i Real Madrid så la han ner ett hårt arbete, särskild svårt att ställas mot Jose Luis Morales som är en av ligans skickligaste spelare att möta. Stor eloge för hans inställning och det uppskattades även på läktarna.

Nacho 4
En del av Vallejos jobb underlättades av mittbackspartnern Nacho som också var stabil som vanligt. Trots att Real Madrid pushade framåt och lämnade försvararna med lite större ytor än vanligt så var Nacho fantastisk.

Mendy 3.5
Den bästa offensiva matchen från Mendy på länge, klev fram i sista tredjedelen och gjorde matchens första mål och hade bud på fler. Väldigt bra för hans självförtroende innan finalen.

Valverde 3.5
Han fortsätter att överraska och visa sina höjder. Det som utmärkte sig för kvällen var att han var skottvillig. Vi har länge längtat efter fler långskott från Valverdes bössa. Med lite mer skärpa och tur hade han gjort ett hattrick.

Camavinga 4
Likt Fede var Camavinga överallt och imponerade, intensiteten han visade upp fick oss drömma stora drömmar om framtiden. Vilken talang. En perfekt match för honom att visa hela sitt register. Över 90 % i passningsspelet och stod för ett par riktigt brutala brytningar.

Modric 5
Vilka fler lovord ska vi använda? Luka spelade fram till tre av fyra mål i första halvlek och låg bakom ytterligare ett i andra. Magisk.

Rodrygo 3
Han är i sin bästa period för säsongen. Gjorde mål igen och var delaktig i mycket framåt. Fick en stor hyllning av Bernabeu publiken när han byttes ut för hans senaste insatser.

Benzema 4
Karim the dream, med nästan 150 färre matcher så står han på lika många mål som legenden Raul. Hans roll och påverkan på Reals offensiv var tydlig när han ständigt var delaktig i det mesta framåt. Ett mål med huvudet och en generös assist, då han rundade Levante målvakten och spelade bollen till Vinicius Junior. Världens bästa fotbollsspelare.

Vinicius Jr. 5.
Han var klinisk, snabb och spelade med ett stort självförtroende. Ett perfekt inlägg till Benzemas mål och det första hattricket i Real Madrid tröjan. En perfekt match som belönades med King of the match.

Avbytarna:
Gila 3
Stabilt inhopp.
Peter 3
Talangen från Castilla gjorde sitt tredje framträdande för säsongen. Han tog för sig när möjligheterna dök upp. Det är en spelare som Real Madrid tror mycket på.
Mariano 3
Alert och villig för att komma med i målprotokollet. Hade ett par avslut och var delaktig i spelet. Likt Vallejo inte höjden för att spela i Real Madrid men visar ett stort hjärta.
Jovic 3,5
Gjorde ett ok inhopp, vann några dueller och spelade fram Vinicius Juniors sista mål. Har spetsen men såg återigen inte helt klarvaken ut.