Lagbanner
Zidane: Bale bad om att inte spela returmötet mot Man City

Zidane: Bale bad om att inte spela returmötet mot Man City

När matchtruppen till morgondagens returmöte mot Manchester City publicerades väcktes vissa frågor kring varför Gareth Bale inte reser med truppen till de brittiska öarna. När Zidane idag (torsdag) mötte pressen inför matchen kom svaret: 

”Många saker har sagts. Vi har ett respektfullt förhållande mellan tränare och spelare. Det enda jag kan säga är att han inte ville spela. Resten är någonting mellan mig och honom.”

Detta väckte naturligtvis följdfrågor kring walesaren och hans framtid i klubben där Zidane svarade:

”Just nu är han Real Madrid-spelare och det respekterar jag”

”Jag respekterar Gareth och alla lagets spelare. Vad som sägs i omklädningsrummet stannar där.”

Marca har tidigare rapporterat om att relationen mellan Zidane och Bale är så gott som obefintlig. Man har menat att de två inte ens pratar utan helt ignorerar varandra. Gällande Bales framtid verkar alltmer peka på att han blir kvar och spelar ut sitt kontrakt vilket löper ut 2022. Hur mycket speltid det blir verkar dock högst oklart även om vi vet att Zidane ofta ger spelare nya chanser. 

Utöver Gareth Bale diskuterades även Eden Hazard och hans fysiska form. Under veckan har rykten kring fortsatta problem med fotleden cirkulerat och det har sagts att Hazard inte är 100 % till morgondagens match. Zidane varken bekräftade eller dementerade dessa rykten utan förklarade istället att Eden haft problem med skadekänningar under slutet av säsongen och att det tajta matchandet inte varit till hjälp heller. Han menar dock att Hazard ska må bra och vara självsäker inför matchen.  

Den avgörande matchen mot City spelas imorgon kväll 21:00 på Etihad Stadium och du kan läsa mer om den här.

Tom Holmström@tomholmstrom2020-08-06 21:47:20
Author

Fler artiklar om Real Madrid