Zidanes mannar återtar stafettpinnen i toppstriden
En sann frisparkspärla från allas vår lagkapten!

Efter att Marängerna återvänt med svansen mellan benen efter höstens debacle mot Real Mallorca var det inte alldeles självklart att den nyvunna segersviten efter ligaomstarten skulle hålla i sig på Alfredo Di Stefáno-stadion. En läcker chipp av allas vårt underbarn Vinícius Júnior och en nästintill gudabenåd frispark av El Capitán säkrade dock tre pinnar och en tabelltoppsplacering denna onsdagkväll.

Efter att Benzema som en skänk från ovan serverades ett gyllene läge och samtliga närvarande – inte minst han själv – förbluffades över det faktum att bollen inte lyckades hamna i nätet, fortsatte tillställningen vara mållös 19 minuter in i bataljen. Den lille magikern Modric serverade då en smörpassning till Vinícius, som på nära håll inte gjorde några misstag utan iskallt chippade bollen bakom motståndarmålvakten Reina. Säkerligen skönt för den blott 19-årige brassen som haft just avsluten som akilleshäl.

Vinícius skulle tätt inpå detta få chansen att utöka sin målskörd med ännu en chip, men denna gång stod tyvärr ribban i vägen. Resterande halvlek lyckades Mallorca växla upp och koppla ett litet grepp, men Courtois målbur behölls välförsvarad och en kvittering var egentligen aldrig riktigt nära.

Andra halvlek startade mer muntert ur en Madridistas perspektiv. När Ramos stegade fram och curlade frisparken i den 55:e minuten var det sannerligen en fröjd för ögat; 2–0 var ett faktum, och kaptenen har med sina nu åtta ligamål de facto redan nått sin mest målrika La Liga-säsong i den vita tröjan. Inte illa för en 34-åring!

Los Blancos kunde med denna ledning i bagaget slappna av något och fokusera på att spela av matchen. Mallorca hade sina chanser, bland annat genom den utlånade japanska talangen Takefusa Kubo, men en reducering blev aldrig av. Beskådarna fick dock bevittna historia när den 15 år och 219 dagar gamla Luka Romero med sitt inhopp blev den yngsta La Liga-spelaren i historien.

Real Madrid kan nu än en gång titulera sig serieledare med sina 68 poäng, med den eviga antagonisten Barcelona tätt flåsande i nacken. (De båda lagens poängskörd är identisk, men vårens El Clásico-seger gör att Marängerna leder på inbördes möten.) Härnäst väntar en tripp ned till just Barcelona på söndag för ett möte mot tabelljumbon Espanyol. Sju matcher återstår innan en definitv ligamästare kan krönas, och segertåget tuffar vidare!

Bollinnehav: 55–45
Skott: 14–11
Skott på mål: 6–4
Frisparkar: 18–12