Lagbanner

Real Sociedad - Albacete 0-1

0-1, låter det bekant?

Är det i sådana här lägen man önskar att man aldrig skulle ha parats ihop med sitt lag i begynnelsen? Eller är det meningen att man ska rycka på axlarna, säga "Äh, formsvackor har väl alla lag" och gå vidare? Eller är det nu man ska backa upp sitt lag frenetiskt så att beundran övergår till fanatism och sedan vidare...? Alternativen är många och känslorna är definitivt olika från individ till individ när laget man hejar på går ner i en djup formsvacka och tycks efterföljas av otur.
När Real Sociedad förlorade mot Albacete på hemmaplan visste jag först inte om jag skulle skratta eller gråta. Men efter en stunds tystnad i TV-soffan sedan resultatet meddelats breddes ett leende ut över mina läppar. Världen är sannerligen inte rättvis!

Javier De Pedro, som bekräftat att han lämnar San Sebastián i sommar när hans kontrakt upphör, var tillbaka i startuppställningen på Igor Gabilondos bekostnad. Den tekniske basken gav la Real matchens första chans med ett perfekt inlägg till Oscar De Paula, som dock nickade i... ribban! Vilken överraskning.
Och andra sidan jämnade oturen ut sig senare när Augustín Aranzabal höll på att sparka bollen i egen bur men räddades av stolpen. Ett självmål hade varit grädden på moset, kassettradion på skrothögen, droppen som fick bägaren att rinna över, vad ni vill.

Målet som var så nära för gästande Albacete kom istället strax efter halvtid när Alberto lämnade en retur som Redondo kunde klippa i nät. Målvaktsbytet hjälpte uppenbarligen inte och nu går Westerveld skadad i två månader till ingen nytta. Txuri Urdin bjöd inte upp till något skönspel efter att gästerna tagit ledningen, och förvånande nog inte de heller. Trots att man bytte in Xabi Prieto mot Schürrer och spelade med trebackslinje så lyckades man inte få hål på motståndarna. Kovacevic kunde inte heller han ändra på matchbilden och tillslut blåste domaren av matchen och tillkänna gav ännu en skräll i helgens omgång.

Men man får se det från den ljusa sidan: publikintäkterna gav i alla fall 8155?. Fortsätter man så här och ber supportrarna donera lite slantar kan man kanske köpa sig ett nytt lag, eller varför inte en ny form?

Spelplats: Anoeta
Publik: 22 000
Domare: González Vázquez

Real Sociedad: Alberto; López Rekarte, Schürrer (Xabi Prieto 82), Kvarme, Aranzabal; Xabi Alonso, Aranburu, Karpin (Kovacevic 70), De Pedro (Lee 70); Nihat, De Paula.
Albacete: Almunia; Montiel, Peña, Pablo, Buades; David Sánchez, Munteanu (Fernando Navarro 90), Pacheco (Basti 70), Viaud, Redondo; Fabiano (Aranda 77).

Mål: 0-1 (48) Redondo
Gula kort: Aranzabal, David Sánchez, Redondo, Buades, Fabiano, Peña, Aranda.

Oskar Sonn-Lindell2004-03-01 20:44:00

Fler artiklar om Real Sociedad