Lagbanner

Inför Barcelona - Real Sociedad

Baskien kan ge Barcelona en chans till ligatiteln.

Inget baskiskt lag har chans att ta hem la Primera men Real Sociedad och Athletic Bilbao är i denna omgång inblandade i titelstriden. Athletic besegrade Real Madrid med 4-2 tidigare idag och om Barcelona besegrar la Real har de förutsättningar att ge Madrid en kamp om förstaplatsen.

Vilket är då bäst? Att den hamnar i huvudstadens händer ånyo eller att katalanerna på östkusten får den? Givetvis skall vi vinna mot Barcelona. Sociedad har varit indragna i korruptionshändelser innan men det har alltid gällt Baskien. De baskiska banden saknar motstycke är tillsynes oförbrytliga. Därmed skall vi heller inte unna Barcelona en seger bara för att få se huvudstaden lida ett nederlag. I dessa sorgedagar bör väl dessutom extra respekt visas huvudstaden? Tre poäng för oss förblir det viktigaste.

Förra året bjöds det på rafflande underhållning på Anoeta lagen emellan i en match som tillslut blev oavgjord. I år har Barca en betydligt bättre form medan la Real återhämtar sig som bäst. Vinsten mot Atlético Madrid var betydande för psyket och det behövs sannerligen då man ska beträda Nou Camps gräs.
Barca dras med skador på van Bronckhorst och Luis García men känns ändå starkt. De kan ta sin nionde raka ligaseger mot Sociedad.

Txuri Urdin ska enligt marca.com ställa upp med Nihat som ensam anfallare. Istället får fem man plats på mittfältet där de sedvanliga Karpin, Xabi Alonso, Aranburu och Gabilondo kompletteras med försvararen Igor Jauregí. I försvaret saknas alltjämt Augustín Aranzabal och Potillón agerar i hans frånvaro.

Jag har lärt mig att inte vara alltför optimistisk men se på matcherna med tillförsikt ändå. Nou Camp är Barcas borg och där är de svårslagna. Lycka till, Real.

Spelplats: Nou Camp
Tid: 21:00
Domare: Carmona Méndez

Preliminära laguppställningar:

Barcelona: Valdés; Gabri, Puyol, Oleguer, Reiziger, Cocu, David, Xavi, Ronaldinho, Overmars, Saviola.
Real Sociedad: Alberto; López Rekarte, Schürrer, Kvarme, Potillón; Xabi Alonso, Jauregí, Aranburu, Karpin, Gabilondo; Nihat.

Oskar Sonn-Lindell2004-03-21 00:35:00

Fler artiklar om Real Sociedad