Real Sociedad - Real Murcia 2-0

Nihat visade vägen på Anoeta.

Så äntligen fick vi erhålla tre poäng igen. Efter två sorger, en besvikelse (1-2, 0-1, 1-1) och sextiofyra minuter mot ett mediokert bortalag kunde Nihat frälsa Anoeta med ett 1-0 mål. Nåväl, tre matcher utan seger är inte allt för mycket. Men när man börjar närma sig bottenträsket på nytt efter att man lyckats kravla sig upp därifrån är varje fel ett stort misslyckande. La Real var definitivt värda segern, inte bara med tanke på att de var det bättre laget, utan på grund av att de haft sådan otrolig otur.

I första halvlek visade Real Sociedad direkt att matchen låg till deras favör. Gästande Real Murcia hade föga att säga till om och chanserna tillverkades och avslutades enbart på deras planhalva. Darko Kovacevic var närmast ett mål med två distinka avslut som burväktaren Juanmi i bortalaget dock kunde avvärja. I pausvilan var det alltjämt mållöst och Txuri Urdin såg ut att gå mot en afton utan full pott igen.

Andra halvlek inleddes i samma anda som sin föregångare men man kunde skönja en spelmässig förbättring hos hemmalaget då Javier De Pedro steg på planen. I den sextiofjärde minuten fick tillslut Nihat, som inför matchen uppmanat sina lagkamrater att inte "spela som dårar", näta bakom Juanmi efter framspelning av Bittor Alkiza. Målet lät vänta på sig men så länge de kommer innan slutsignalen spelar det egentligen ingen roll när de görs.

Innan matchen kunde tillkännages slut av domaren avlossade inbytte De Pedro en genomskärande passning med adress Nihat. Turken gjorde inget fel och hans andra mål i matchen betydde att mötet var avgjort. Real Sociedad knep alla tre poängen, vilket säkerligen kommer att behövas. För i nästa match väntar Valencia...

Spelplats: Anoeta
Publik: 22 723
Domare: Rubinos Pérez

Real Sociedad: Alberto; López Rekarte, Schürrer, Kvarme, Potillón; Xabi Alonso (Aranburu 70), Alkiza, Karpin, Gabilondo (De Pedro 46); Nihat, Kovacevic.
Murcia: Juanmi; Azkarate, Ibán Cuadrado, Loeschbor, Maciel, Carreras (Valera 33); Acciari, Luis García, Michel, Jensen (Tato, 65); David Karanka.

Mål: 1-0 (64) Nihat; 2-0 (87) Nihat.
Gula kort: Schürrer, Gabilondo, David Karanka.