Lagbanner

Inför Real Madrid - Real Sociedad

I sista omgången av La Liga möts fjolårets etta och tvåa.

Real Sociedad reser på söndag söderut till huvudstaden för att avsluta säsongen mot Real Madrid i en kvällsmatch på Santiago Bernabeu stadion. I förra omgången klarades nytt kontrakt efter 1-1 hemma mot liganian Málaga. Därmed är säsongens sista match utan betydelse för La Real medan motståndarna i Madrid spelar för andraplatsen och återupprättad heder.

Trots matchens avsaknad av betydelse så intygare Sociedads tränare Denouiex på klubbens hemsida siktet är inställt på vinst och att han ser att motivationen finns hos sina spelare. Dessutom handlar det om mer än tre poäng fortsätter han att säga, det handlar om ära och att uppträda professionellt.

Inför säsongens sista match är många av La Reals spelare frånvarande. Lagets turkiske anfallare Nihat har rest hem till Turkiet för att förbereda sig inför några vänskapslandskamper med sitt landslag mot Australien och Sydkorea. Unge mittfältaren Xabi Alonso som ryktas vara på väg till just Madrid kan inte vara med på grund av en muskelbristning. Likaså är fallet med mittbacken Kvarme och koreanen Chun Soo har i veckan opererat sin axel. Sedan tidigare finns backen Jaruegi och landlagsmeriterade De Pedro på skadelistan medan mittfältaren Aranburu är avstängd efter sitt gula kort mot Málaga förra helgen.

Till det positiva är att målvakten Westerweld vaktar målet igen efter flera månaders frånvaro. Dessutom har fransmannen Potillion och mittfältaren Gabilondo gett klartecken för spel. För att fylla ut truppen har plockat Denouiex har plockat upp fem spelare från juniorlaget.

Nu återstår 90 minuter av säsongen. Så ges oss fans en avslutning vi sent skall glömma!

Källor: www.marca.es, www.as.com, www.realsociedad.com

Kristofer Björk2004-05-22 16:23:00

Fler artiklar om Real Sociedad