Real Sociedad -Levante1-1

'La Real' startade Primera Division med att spela 1-1 mot nykomlingen Levante.

Publiken på Anoetastadion fick se hemmalaget inleda årets säsong av La Liga med att plocka en pinne trots ett visst spelövertag. Matchens första chans stod bortalagets Ian Harte för, en indirekt frispark som smet utanför Riesgo i målet. Sedan tog Real Sociedad över och dominerade med mycket bollinnehav. Under matchens tio första minuter hade turkiske Nihat två goda chanser att ge sitt lag ledning, dock utan resultat.

Första halvlek är Sociedads där Nihat tillsammans med anfallskollegan Kovacevic och mittfältaren Gabilondo radar upp möjligheter att göra säsongens första mål. Alla försök misslyckas och istället är det gästande Levante som tar ledning. I fyrtiotredje minuten skickar Ian Harte iväg en frispark som Reisgo inte hinner parera.

Efter att lite peppning av tränaren Amorrortu i halvtid tar Nihat initiativet direkt i andra halvlek. Redan i andra minuten fixar han kvitteringen efter att på egen hand bäddat för läget och enkelt placerat bollen i nätmaskorna bakom Mora i gästernas mål.

Oavgjort, 1-1, står sig matchen ut trots press från hemmalaget på slutet. Tappade poäng på hemmaplan mot en nykomling var väl inte starten Sociedad hade hoppats på men nu är premiären överstukad och dags att blick framåt. I nästa omgång reser laget till 'la comundidad de Valencia' för att ta sig an svårspelade Villareal. Kommer årets första vinst då?

Matchfakta
Real Sociedad: Riesgo, Rekarte, Jauregi, Brechet, Garrido, Alkiza, Areta, Karpin (Prieto 78), Gabilondo (Aranburu 63), Nihat, Kovacevic (De Paula 78)
Levante: Mora, Pinillos, Culebras, Mjällby, Harte, Cuellar (Sandro 80), Rivera, Ettien, Nacho (Rubiales 84), Camacho, Reggi (Congo 73).
Domare: Carmona Méndez
Varningar: Alkiza, Jauregi, Nihat (Real Sociedad), Camacho, Nacho, Pinillos (Levante)
Publik: 23 120
Datum: 29/8 19.30