Lagbanner

Inför Villareal - Real Sociedad

I säsongens första bortamatch reser Real Sociedad till 'la Comunidad Valenciana' där svårspelade Villareal väntar.

Premiäromgångens 1-1 mot nykomlingen Levante var en liten missräkning för 'La Real' som trots många chanser bara hittade rätt vid ett tillfälle. Dagens motståndare Villareal slutade sexa i La Liga förra säsongen och spelade sig fram ända till semifinal i Uefa-Cupen. De är ett duktigt offensivt spelade lag där argentinaren Juan Román Riquelme utgör en viktig kugge på mittfältet och förser brassen Sonny Andersson med bollar.

Skillnader i startelvan mot Levante är att mittbacken Brechet in deltar p.g.a. en skada. Han ersätts av Luiz Alberto. Dessutom gör säsongsdebut i Primera Division och gör Miguel Arteta sällskap på innermittfältet. Alonso är lillebror till lagets tidigare stjärna Xabi Alonso, som förra månaden flyttade till Liverpool. Tanken bakom Alonsos inträde i laget är att stärka defensiven på mittfältet, som varit den svaga punkten under försäsongen och upptakten av ligan, och att låta Arteta fortsätta ha en fri roll. I övrigt mönstras samma lag som mot Levante där turken Nihat och måltjuven Kovacevic formar lagets offensiva armada understödda av Karpin och Gabilondo på varsin kant. Sedan tidigare är De Paula och Barkero ej tillgängliga för spel.

Nihat säger till www.realsociedad.com att Villareal är ett mycket bra och svårspelat lag med många duktiga spelare. Samtidigt tror han att något positivt är på gång i laget och säger att trots en svår bortamatch siktar de på tre poäng.

Troliga laguppställningar enligt www.marca.com:
Villareal: Reina, Javi Venta, Gonzalo Rodríguez, Alvarez, Armando Sá; Josico, Senna, Cazorla, Riquelme, Anderson, Xisco eller Forlán.
Real Sociedad: Riesgo; López Rekarte, Jauregi, Luiz Alberto, Garrido; Mikel Alonso, Arteta, Karpin, Gabilondo; Nihat och Kovacevic.
Domare: Pino Zamorano (C. Castellano-Manchego)
Plats: El Madrigal
Matchstart: 19.30

källor: www.marca.com, www.as.com, www.realsociedad.com

Kristofer Björk2004-09-12 10:20:00

Fler artiklar om Real Sociedad