Villareal - Real Sociedad 0-0

Real Sociedad spelade oavgjort även i säsongens andra match

Real Sociedad lämnade el Madrigal mållösa efter att spelat 0-0 mot Villareal på en gräsmatta i mycket dålig skick. En poäng de kan vända hemåt nöjda med. Villareal dominerade matchen under långa stunder och låg närmast av vinna.

Direkt efter avspark tog hemmalaget kommandot och skapade flera farliga målchanser under matchens inledande tjugo minuter. Nyförvärvet från Manchester United, Diego Forlan hade flera bra lägen att göra sitt första mål på hemmaplan i Villareals tröja, utan resultat. 'La Reals' lägen i första halvlek gick att räkna på handens fingrar. I tjugofemte minuten då jugoslaven Kovacevic på pass av lagkamraten Garrido sköt tätt utanför.

Även andra halvleks inledning domineras av Villareal. Deras spelskicklige argentinare Juan Roman Riquelme styrde mittfältet, serverade sina lagkamrater med flera fina bollar och hade dessutom några möjligheter att skicka in ledningsmålet. Allt förgäves. Allteftersom skapades större ytor i takt med att tröttheten smög sig på. Slutet av matchen speglades av många kontringsattacker från båda lagen och lite grinigt spel. Tre gula kort delas ut i slutminuterarna, ett till hemmalaget, två till Sociedad.

På presskonferensen efter matchen uttryckte nye tränaren Amorrortu att han var nöjd med såväl resultatet som attityden sina spelare visat upp. Vidare sade han att Villareal varit det bättre laget under långa stunder men att La Real kämpade till sista minuten och de även på slutet kunder skapa några chanser.

I nästa omgång väntar regerande mästarna Valencia på Mestalla. Då krävs bättre spel för att ta några poäng.