Real Sociedad - Getafe 1-1

'Donostiarra' fick bara en poäng med sig mot bottenlaget Getafe.

Att Real Sociedad bara knep en poäng mot nykomligen Getafe var en missberäkning med tanke på den senaste tidens fina form. Enligt vad spanska medier rapporterar var inte Getafe oförtjänta av poängen utan hade förtjänat de tre poängen.

Matchen inleddes med flera farligheter de första tjugo minutrarna. Trots chanser från båda håll i första halvlek var det mållöst vid pausvilan. Strax efter paus hade Reals Xabi Prieto ett boll inne som dock blev avblåst för offside. Med tjugo minuter kvar kommer Sociedads ledningsmål. Målvakten Riesgo gjorde en fenomenal parad då han räddade bollen på mållinjen två gånger. Realspelarna tog hand om returnen och kontrade, en kontring som resulterade i att Xabi Prieto från högerkanten spelar in bollen, som via Kovacevic går vidare till Nihat som från straffpunkten pangar in 1-0.

Glädjen i hemmalägret är dock kortvarig. Med tio minuter kvar till full tid river Riesgo ned inhopparen Pachón och detta resulterar i straff och rött kort. Argentinaren Pernía placerar bollen säkert i mål, 1-1.

I slutminuterna har lagen varsin chans att avgöra men matchen slutar 1-1. Att det inte blev mer än 1-1 kan de båda lagen tacka sina målvakter för. Både Riesgo i hemmamålet och gästernas Broto var fenomenala och gjorde flera imponerande räddningar.

Matchfakta:
Real Sociedad: Riesgo, Zubiaurre, Labaka, Luiz Alberto, Garrido, Xabi Prieto, Aranburu, Alkiza (Mikel Alonso, 60), Gabilondo (Uranga, 75), Nihat (Alberto, 78), Kovacevic.
Getafe: Sánchez Broto, Pernía, Nano, Belenguer, Pulido (Pachón, 75), Vivar Dorado, Gabi, Diego Rivas, Gallardo (Cotelo, 68), Craioveanu (Michel, 88), Riki.