Lagbanner
En av de största talangerna på Zubieta

En av de största talangerna på Zubieta

Under kommande vecka kommer jag presentera en artikelserie om fyra stycken spelare från Real Sociedad Sanse man borde hålla koll på. Först ut är den offensiva mittfältaren som just nu gör väldigt bra ifrån sig i segunda B: Robert Navarro.

Robert Navarro
Född: 12 april 2002 (ålder 18 år), Barcelona
Land: Spanien
Position: Överallt på offensivt mittfält
Nummer: 10
Typ av spelare: Kreatör på offensivt mittfält
Styrkor: passningar, split vision, teknik, bollkontroll, kreativitet och dribblingar
Fot: Höger
Svagheter: Väger lite lätt, temperament
Liknande spelare: Kaká
 
Robert Navarro Muñoz är namnet på en av de största talangerna i Real Sociedad just nu. Han föddes och växte upp Barcelona innan han tidigt flyttade till Pamplona. I Pamplona började han spela fotboll för Osasuna innan han som elvaåring flyttade tillbaka till Barcelona och började spela i FC Barcelona. Väl i Barcelona bodde han hos sina "grandparents".
Efter fem år i FCB valde han att gå vidare i karriären och gick över till AC Monaco i Frankrike. I det röd/vita laget blev det mest framträdanden i AC Monaco 2.

I Monaco överträffade Navarro både Thierry Henry och Kylian Mbappe genom att bli den yngsta spelaren som någonsin debuterat för den franska klubben. Detta var under en cupmatch den 6e januari 2018 och han var 16 år och 8 månader. I den spanska tidningen MARCA kunde man läsa om Navarro:
"Ansedd som en av Barcelonas akademiens mest lovande spelare, lämnade Navarro Spanien för att till Ligue 1-klubben förra sommaren.”
"Han hade erbjudanden från de bästa lagen i Europa."
"Om vi lutade mot Monaco, beror det på att sportutbudet var det mest intressanta, eftersom vi förstod att han skulle ha fler möjligheter att nå första laget och utveckla sig i professionell fotboll."   

Den 2:e september 2019 stod det dock klart att Real Sociedad Sanse skulle bli Navarros nya klubbval. Navarro värvades i första hand till Sanse för att fortsätta sin fina utveckling. Han skrev på ett tre års kontrakt som sträcker sig till 2022 och La real tror mycket på honom.
Under första året i Sanse fick han starta 12 matcher och hoppa in i ytterligare fyra stycken. Det märktes ganska tydligt att han hade en del att lära av seniorspel och poängen blev snåla fyra stycken (två mål och två assist). Han konkurrerade med Roberto Lopez som idag är uppflyttad i seniorlaget och vissa delar av säsongen var det svårt att ta en plats.

Denna säsong har däremot börjat bättre. När Lopez är borta är Navarro första valet och med förtroende från Xabi Alonso har han växt mycket. Han har varit väldigt delaktig i uppbyggnad spelet och börjat producera en del poäng. I skrivandets stund har han gjort sju poäng på tio matcher i Segunda B. Den fina formen har gjort att han blivit uttagen till La Reals a-lag sju gånger under hösten och även fått hoppa in i en match. Navarro fick äran att göra sin La liga debut borta mot Fc Barcelona och fick 35 minuter på planen.
 
Min bedömning:
Jag har inte sett en hel match där Navarro spelat men jag har sett delar av matcher och en del höjdpunkter med honom. Hans spelstil tilltalar mig och jag vet inte om det beror på att vi saknar en sådan spelare i a-laget när David Silva är skadad. Navarro har en god teknik och slår fina passningar runt motståndarens straffområde. Han vågar driva med sig bollen och dribbla både en och två spelare. Min åsikt är att han borde få mer chanser i a-laget och sakta spela in han när Silva är borta. Hans konkurrent Lopez är inte lika kreativ med bollen och det tror jag är till fördel för Navarro. Det som är emot honom är att han väger lite lätt och kan komma bort i matcher.
Säsongen 21/22 tror jag denna spelare kommer slå igenom i La Liga och dela på ansvaret som offensiv kreatör med David Silva. Hoppas han kan vara med mycket och träna med a-laget här i vår för att lära sig av Silva. Detta är en spelare jag verkligen tycker ni ska hålla koll på i framtiden.
 
Aupa La Real

Mike Billman@Zebillman2021-02-05 06:14:00
Author

Fler artiklar om Real Sociedad