Lagbanner
En spelare som alltid ger allt

En spelare som alltid ger allt

I sista delen av spelare från Sanse kommer jag ta upp den mångsidige försvararen Arambarri. En spelare som alltid ger allt för La Real och är tuff att möta i närkamper.

Aritz Arambarri Murua
Född: 31 januari 1998 (ålder 23 år), Azkoitia
Land: Spanien
Position: Mittback, Högerback
Nummer: 5
Typ av spelare: Tuff spelare, allround back
Styrkor: Bra i dueller, ger alltid 100%, huvudspel
Fot: Höger
Svagheter: Bra på mycket men tyvärr inte bäst på något


Arambarri är född i Azkoitia som ligger ca 45 minuters bilfärd från San Sebastian. Han började likt alla spelare i Real Sociedad spela i en lokal klubb i hans födelseort innan han som 13 åring 2011 gick över till Real Sociedad. Sedan klättrade han genom ungdomslagen innan hans seniordebut i Real Sociedad C kom 2017. Första halvan av 18/19 spelade han i tredje laget och gjorde bra ifrån sig vilket Sanse tränaren uppmärksammande.

Mitt under säsongen 2018/2019 flyttades Arambarri upp permanent till Sanse. Han startade 14 matcher och hoppade in två. Utöver detta var han uttagen i nio matcher som han ej fick speltid i.
Förra säsongen var han med i 23 matcher och var given som mittback när han var tillgänglig.
Efter säsongen fick Arambarri betalt för sitt fina jobb i sanse och fick ett nytt kontrakt till 2023.

Arambarri fick göra debut i la liga den 1e november 2020 mot borta mot Celta Vigo i 4–1 segern. Med 25 minuter kvar byttes han in mot Gorosabel på högerbacken. Han har varit uttagen till 6 matcher till i la liga.

Eftersom han i första hand är mittback hade Arambarri som förhoppning att få chansen att visa upp sig på sin vanliga position när det var manfall där i mitten/slutet av november. Det fanns bara två tillgängliga mittbackar under ett tag i Le Normand och Sagnan. Men istället för att låta Arambarri få chans under den tuffa tiden för laget valde tränare Imanol att sätta ner Zubedia som mittback. Detta gör att Arambarri än idag bara spelat en match för Real Sociedad i La Liga.     

Arambarri är inte lika ung som de andra jag skrivit om och kanske inte lika talangfull. Det går ändå inte ifrån se att man märker att Real Sociedad tror på denna spelare. Han är en tuff spelartyp som är väldigt mångsidig i backlinjen vilket personalen på Zubieta värderar högt.

Min bedömning:
Det är svårt att värdera hur bra Arambarri kan bli. Jag tror att han kommer vara kvar lite längre i Real Sociedad än hans nuvarande kontrakt till 2023. Eftersom han är en såpass all-round spelare så kan han bli den sista gubben i en stor trupp. Fast jag tror en utlåning snart vore på sin plats för att se om han klarar spel på högre nivå. Varför inte låta honom gå till en klubb som Mirandes som vi har bra samarbete med. Det känns dock som La Real satsar på Pacheco och De Zarate före honom som mittback.

Aupa La Real

Mike Billman@Zebillman2021-02-12 09:00:00
Author

Fler artiklar om Real Sociedad