Lagbanner
Inför Sevilla: Äntligen är Illarra tillbaka

Inför Sevilla: Äntligen är Illarra tillbaka

Vår kapten Asier Illarramendi är med i truppen för första gången sedan 30e augusti 2019. Även Januzaj är tillbaka inför den tuffa bortamatchen mot Sevilla.

Asier Illarramendi skadade sig i det baskiska derbyt mot Athletic club för drygt ett och ett halvt år sedan. Sedan dess har det blivit rehab och bakslag för vår kapten. Inför denna comeback har man varit väldigt försiktiga och Asier har tränat fullt nu några veckor så man är säkra på att han är hel. Det blir spännande och se om han kommer få några minuter på planen då hans position känns väldigt konkurrenskraftig just nu. 

Adnan Januzaj är tillbaka i truppen efter skadan han ådrog sig mot Barcelona för ca en månad sedan. Innan han skadade sig i baksida lår var han i väldigt bra form och det skulle inte förvåna mig om han kommer få en del minuter imorgon.  

Matchen i sig är väldigt svår att sia om. Sevilla är ett riktigt bra lag och La Real har alltid haft svårt för laget från Andalusien. Senaste matchen i juli slutade mållöst men innan det har det varit målrika möten mellan lagen. Laget från baskien har inte vunnit mot Sevilla sedan december 2017. Målskyttarna i 3-1 segern då var Inigo Martinez, Zubeldia och Carlos Vela.

En förutsättning för att få ett bra resultat med sig hem till San Sebastian är att vi minimerar våra egna misstag. Det får inte hända samma sak som sista matchen mot Osasuna när vi börjar dribbla i eget straffområde. I morgondagens match gäller det att vara effektiva framför mål och hålla ett kompakt lag för att inte låta Sevilla skapa vassa chanser på oss. Jag tippar på att Real Sociedad kommer att äga en del boll medans Sevilla kommer ställa om riktigt snabbt när de vinner boll. Jag har sett två matcher med Sevilla denna säsong och det är ruskigt vassa i omställningarna. Så det gäller att vi har många spelare på rätt sida när Sevilla vinner boll.

Saknas i truppen gör tyvärr tre viktiga spelare i David Silva, Nacho Monreal och Aritz Elustondo. Två rutinerade pjäser i backlinjen och vår kreatör på mitten skulle vart väldigt användbara i denna sorts match. Det är dock inga långtidsskador så vi hoppas se dem på planen ganska snart. 
  
Truppen:
Remiro, Illarra, Zubeldia, Portu, Merino, Willian J, Oyarzabal, Januzaj,  Aihen, Guridi, Sagnan, Guevara, Merquelanz, Gorosabel, Isak, Barrenetxea, Le Normand, Bautista, Lopez, Arambrri, Ayesa, Zubimendi.

Min startelva ikväll:
Remiro, Gorosabel – RLN – Zubeldia – Monreal; Guevara – Merino – Guridi; Portu – Isak – Barrenextea

Matchstart: 14,00
Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla
Mitt tips: 2-2

Aupa La Real

Mike Billman@Zebillman2021-01-08 18:21:30
Author

Fler artiklar om Real Sociedad