Lagbanner
Matchen var över innan den ens börja

Matchen var över innan den ens börja

Dagens match mot Man Utd kändes nästan avgjord innan den ens börja. För att kunna ha en chans krävs det att vi ställer bästa laget på banan. Men en skada på uppvärmningen satte stopp för det.

Cirka en timme innan match kom startelvan för det båda lagen ut och på pappret såg det bra ut för La Real. Men under uppvärmningen fick vi veta att Imanol var tvungen att göra en ändring och det tyvärr på en väldigt betydande spelare. Vår mittbacksgeneral Aritz Elustondo fick slänga in handduken inför kampen. Detta betydde att man fick sätta in Robin Le Normand från start. RLN och Zubeldia har spelat ihop tidigare men båda är väldigt lika när det gäller försvarspel. Zubeldia är i grunden defensiv mittfältare och då kanske ni kan räkna ut själva att spel bakom han inte är hans starka sida. Likaså RLN som är en försvarare som gärna tar en nickduell men sällan faller. Ni kanske förstår vart jag vill komma med detta resonemang mot ett djupledsstarkt Man Utd.

Summering av matchen:
Den startade i ett otroligt tempo och det hade skapats tre avslut på mål innan man knappt hunnit sätta sig ner. Januzaj sköt strax utanför, Rashford fri och Isak med ett skott från kanten. Med lite flyt åt något håll kunde de blivit mål direkt. Sedan lugnade matchen ner sig lite ett tag. Efter ca 20 min får United ett jätteläge när Rashford missar efter ett pass i sidled från Fernandes, eller ska man säga jätteräddning av Remiro kanske. Några min senare kom 0-1 och det var ganska väntat. Fernandes fick en djupledsboll som försvaret i La Real krockade eller inte prata med varandra eller liknande, i vilket fall fick portugisen öppet mål och gjorde inget misstag. Efter målet kontrollerade engelsmännen matchen och vi skapade någon halvchans men inget av direkt värde. 

Andra halvlek hoppades man på förbättring av baskerna. Det blev snarare tvärt om. Eller vi fick inte alls tag på Man Utd och framförallt inte deras djupledsspel. 0-2 kom av Fernandes i min 57 efter att VAR granskat målet och godkänt det. Snyggt mål på en djupledslöpande spelare. 0-3 kom i min 64 när Rashford satte fart i djupled och enkelt placera in bollen. Sedan dog matchen av rejält innan James sprang igenom själv och avgjorde med 0-4 i slutet.

Man Utd: matchplan var klockrent och de sårade oss på precis rätt sätt. Genom att falla ner lite och gå i djupet där vi ej hängde med. Jag kan tycka Imanol kunde gjort någon form av ändring i vår matchplan när man vet att de är bra i djupet och vi inte har någon som kan hänga med. 

Bara ta nya tag till mötet på Old Trafford. Detta kan bli svårt eller snarare omöjligt att vända. Men vi måste ge det en chans. Och då hoppas jag Aritz kan vara med. Det kanske kan hjälpa lite iallafall. 


RS-Man Utd 0-4 (0-1)



Aupa La Real

Mike Billman@Zebillman2021-02-18 22:14:51
Author

Fler artiklar om Real Sociedad