Lagbanner
Med allt gott kommer något ont

Med allt gott kommer något ont

Såhär två dagar efter cuptriumfen kom klubben med ett uttalande. Två spelare skadade sig i samband med finalen och kommer vara borta ett tag

Sedan tidigare vet vi att vår kapten Asier Illarramendi skade sig på sista träningen innan cupfinalen. Han fick se matchen från läktaren men hade svårt att sitta still, undra om det gynna hans skada. Klubben har nu gått ut och beskrivit skadan han ådrog sig. Det visade sig att han har en grad två skada i inre vadmuskeln. Han kommer troligtvis vara borta minst en månad från spel. 

Den andra spelaren som ådragit sig en muskelskada är David Silva. Spelaren ska ha fått skadan under matchen och klagat en del på smärtor när han sprang. Silva skadade någon adduktormuskel i vänster höft (benets inåtförare). Spelgeniet från Kanarieöarna lär fått samma besked som Illarra: minst en månad tills spel. Båda har redan börjat med sjukgymnastik och klubben hoppas givetvis att spelarna ska vara tillbaka snabbast möjligt.

Har vi otur får vi klara oss utan dessa två viktiga spelare i upp till sex matcher i La Liga. Just nu jagar vi Europaplats och alla poäng här i slutet är viktiga. Matcherna de kan missa är: derbyt mot Athletic på onsdag och sedan Valencia, Sevilla, Celta, Eibar och Huesca. 

Jag tror redan jag betonat nog hur mycket David Silva betyder för vårt spel och poängintag. Nu är det dags för Imanol och gruppen att ta till någon plan B om man ska nå Europa. Vem kommer få spela i den offensiva mittfältsrollen framöver? Själv tycker jag det kanske är på tiden att testa Oyarzabal där. 

Nog om tråkigheter. Vi vann första matchen av två mot Athletic och vann första guldet på 34 år. Nu ska vi försöka vinna mot dem i la liga på onsdag hemma i San Sebastian.

Aupa La Real

Mikael B@Zebillman2021-04-05 20:43:56
Author

Fler artiklar om Real Sociedad