Lagbanner
Officiellt: Alexander Sørloth klar för La Real

Officiellt: Alexander Sørloth klar för La Real

Efter skadan på Carlos Fernandez och tappet av Willian Jose (som det troligen blir) står det nu klart att norske Sørloth är klar för klubben. Han kommer in på lån under första säsongen med en köpoption.

Den norske anfallaren Alexander Sørloth har varit ett hett rykte till klubben under de senaste dagarna. Det var under måndagskvällen som första nyheten om norrmannen kom upp men sedan har det blivit mer intensiv allt eftersom dagarna gått. Det kom upp bilder under tisdagen i sociala medier om att han redan var i San Sebastian och bara skulle slutföra övergången. Men affären har väntat på sig lite extra då det är fler spelare som ska in i denna karusell. För att vi ska få in Sørloth behöver vi bli av med Willian Jose, som i sin tur ska vidare till Betis. Fast för att Betis ska kunna få in WJ måste Loren vidare till Espanyol osv.

Nu står det i alla fall klart att den långe (1.95m) norrmannen är klar för Real Sociedad. Han kommer närmast från RB Leipzig i tyska bundesliga och kommer vara utlånad till oss. I låneavtalet står det även att klubben får med en köpoption efter denna säsong som ska ligga på €16 miljoner (enligt DV). Om klubben väljer att utnyttja den kommer han att bli klubbens näst dyraste spelare genom tiderna.

Alexander Sørloth har spelat 32 matcher för det norska landslaget och gjort 11mål. Han har tillhört Premier League klubben Crystal Palace under 2018-2020 men störst avtryck i europeisk fotboll gjorde han under utlåning. Han spenderade 2019-2020 i turkiska Trabzonspor och gjorde där 24 mål på 34 matcher. Det var en stor anledning till att den tyska storklubben Leipzig valde att köpa honom.

Aupa La Real
 

Mikael B@Zebillman2021-08-25 21:05:05
Author

Fler artiklar om Real Sociedad