Lagbanner
Officiellt: Mathew Ryan till La Real

Officiellt: Mathew Ryan till La Real

Nu är Moyas ersättare klar och det blir den australiensiska målvakten från Brighton. Mat Ryan signar ett kontrakt på två år med option på ett år till.

Nu har äntligen La Real hittat en målvakt som kan konkurrera med Alex Remiro om första platsen längst bak. Efter diverse rykten om olika målvakter så som Olsen till gamle Riesgo så står det nu klart att man tar in den 29e årige Mat Ryan. Den australiske målvakten kommer från premier leauge klubben Brighton & Hove Albion. 

Mat Ryan har skrivit på kontrakt till 2023 med option på ett år till. 

Mat Ryan känner kanske många till för att han under förra säsongen var utlånad till Arsenal FC och fick göra några matcher i den röd/vita dressen. Han har dock tillhört Brighton i fyra år och stått en massa matcher för klubben men hade svårt att ta en startplats i slutet. Han har hunnit med 124 matcher i PL. 

Målvakten har även ett förflutet i La liga när han 2015-2017 representerade Valencia CF men gjorde bara 10 matcher för klubben. Han började sin proffskarriär i Central Coast Mariners i Australien för att sedan flytta till Belgien och Club Brügge. Sedan blev det Spanien och Valencia innan han åter gick till Belgien och KRC Genk. Men sedan 2017 har han varit i PL och Brighton med undantag för ett halvår i London och Arsenal. 

Det känns bra att vi står med två bra målvakter under nästa säsong då jag tycker Remiro behöver vilas emellanåt. Under detta året stod han varje match och det sliter på kroppen trots att han inte springer så mycket. Ska vi kunna slås på flera olika fronter och vara med i topp fyra racet måste vi ha två bra målvakter.

Välkommen till San Sebastian och Real Sociedad Mathew Ryan.

Aupa La Real



 

Mikael B@Zebillman2021-07-12 20:33:13
Author

Fler artiklar om Real Sociedad