Lagbanner
Veckans La Real: Tvivelaktigt bortdömt mål

Veckans La Real: Tvivelaktigt bortdömt mål

I veckans La Real kommer jag ta upp lite kring de tre senaste matcherna, Isaks bortdömda mål och Januzajs kontraktsituation.

Vi börjar i rätt ände med att ta upp matchen i Europa Leauge. Det var förra torsdagen som Real Sociedad reste till Monaco för att spela gruppfinal mot AC Monaco. En match med två ansikte och det blev som redan skrivit (https://www.svenskafans.com/spanien/sociedad/tufft-lage-i-europa-league-637629) förlust med 2-1. Nu är det måstematch i sista hemma mot PSV, det är vinst som gäller.

Andra matchen spelades i La liga mot Espanyol borta i Barcelona. Det krävdes en vinst för att hänga på topplagen efter ett kryss senast mot Valencia. Dock lyckades de blå/vita inte speciellt bra i denna match. Hemmalaget kunde gå segrande med 1-0 efter mål av Yangel Herrera. Närmast att göra mål för oss var Januzaj som sköt i insidan ribban på ett inlägg/skott. Det känns som vi är i en svacka just nu och måste hitta tillbaka till vårt gamla spel. Effektiviteten från inledningen är som bortblåst och nu är kniven mot strupen om vi ska hänga med i toppen. Nästa match spelas mot Real Madrid i helgen.   

Den stora snackisen efter matchen kommer att handla om domaren Lahoz. Hans ingripande vid ett mål som Alexander Isak gjorde när det stod 0-0 kom att bli matchavgörande. Hela situationen gick till så att Lahoz fick bollen på sig (som ändå skulle gått till La Real spelare) och stannade upp bollen. Han visar på att fortsätt spela och Isak gör ett väggpass med Januzaj och kommer fri och sedemera gör mål. När bollen går i mål väljer domaren att blåsa av (6 sekunder efter den träffat honom) för att han påverka spelet. Jag blev själv så nyfiken på vad regeln säger så jag valde att fråga Jonas Eriksson som var snäll och svarade:
"Reglen ändrades för några år sedan. När bollen träffar domaren kan hen välja att spela videre - men om domaren tycker det påverkat spelet eller gett ett lag en stor fördel så ska hen blåsa av. Men inte vänta så länge som du beskriver däremot". 

Jag må vara enögd i mitt supporterskap till Real Sociedad men visst borde detta blivit ett mål?

Den tredje och sista matchen spelades igår mot Panaderia Pulido från tredje divisionen. Matchen spelades Gran Canaria och det var den tredje bortamatchen på sex dagar för laget. Imanol valde att rotera en hel del i elvan för att vila spelare inför den viktiga matchen i helgen. Det tog sex minuter innan Portu gjorde mål och minuten senare gjorde även Aihen Munoz 2-0 så där var matchen avgjord. Baskerna lyckades även göra två mål i andra halvlek av normannen Sörloth och sanse spelaren Nais. Matchen slutade 0-4 och det blev en behaglig resa vidare i cupen som vi är regerande mästare i eller(?). Vi vann ju cupen i april men det var ju 2019 års upplaga. 

Adnan Januzaj gick ut på en presskonferens här i veckan och sa att han trivs riktigt bra i La Real och San Sebastian. Fansen behöver inte vara oroliga och kontraktet kommer snart vara påskrivet. Detta känns bra inför framtiden då belgaren varit riktigt bra i höst och haft en startplats i nästan varje match han varit tillgänglig i. 

Aupa La Real  
 

Mikael B@Zebillman2021-12-02 12:06:37
Author

Fler artiklar om Real Sociedad