Veckans La Real: Vinst i första matchen

I veckans La Real tar jag upp Sanses premiärvinst i Segunda, update om Isaks skada och lite tankar kring Barca matchen m.m

Real Sociedad Sanse var först ut förra lördagen när man hade premiär hemma i sin första Segunda match. För motståndet stod Leganes som var uppe i La Liga för bara några säsonger sedan. Premiären slutade i glädje då hemmalaget vann med 1-0, målet gjordes av Jon Karrikaburu. I den 57e minuten fick anfallaren en boll i straffområdet som han snabbt kunde vända runt och skjuta lågt nere i målvaktens högra hörn. En underbar inledning för nykomlingen i den näst högsta ligan. Nästa match spelas idag borta mot Lugo. Vi får hoppas på samma poängskörd som för en vecka sedan.

Real Sociedad A om vi får kalla representationslaget så fick en tuff första match på Nou Camp mot ett ”nytt” Barcelona. Katalanerna vann med 4-2 och när man summerar matchen var det helt rätt. Första 30 minuterna var vi helt bortspelade och att de bara stod 1-0 då är ett mirakel. Sedan dämpades Barcelonas övertag en aning men de hade full koll på matchen fram till halvtid. Det kom dock ett tråkigt 2-0 i halvlekens sista sekund när Barcelona vinner bollen högt på ett väldigt tveksamt sätt (jag tycker La Real ska ha frispark där). Sedan ett fint inlägg när vi inte är samlade gör att dansken Braithwaite gör det psykologiska 2-0 innan paus. Första 35 minuterna av andra halvlek ser ut som första och Barcelona är bra mycket bättre än oss och gör även där 3-0. Sedan i den 82 minuten kommer en reducering från ingenstans. Barrenetxea slår en fin boll till debuterande Lobete som fint skickar in bollen i mål. Tre minuter senare får vi en frispark utanför straffområdet som Oyarzabal skickar mycket snyggt in och nu står det 3-2. Ska de bli lite nerver i denna match ändå? Svaret blir nej för att Barcelona skärper till sig lite och tar tag i spelet igen och på övertid sätter hemmalaget även 4-2.

Vår kapten Asier Illarramendi har inte turen på sin sida. Hans skadehistorik de senaste åren är ingen rolig historia. Nu har han åkt på en ny skada under torsdagens träning. Denna gång är det en skada i högra låret och vi vet inte ännu hur lång tid det tar innan han kan spela igen. Krya på dig Illarra och hoppas du får vara frisk snart.

Alexander Isaks skada verkar inte vara så farlig och han kommer förhoppningsvis kunna vara med i matchen imorgon mot Rayo. Truppen har inte kommit ut än så det är inte helt klart att han kommer att vara med men vi håller tummarna. Enligt källor i Baskien ska han kunna vara med om han inte fått något bakslag sent.

Klubben ger inte upp hoppet om att kunna få in Pablo Sarabia från PSG. Enligt rapporter har man lagt ett bud men det är inget som offentliggjorts om jag fattat rätt.
Detta är en spelare som jag tror skulle göra stor nytta i vår trupp och vi får hoppas att ryktena här är sanna.

På tal om rykten så är det ju ingen hemlighet att Willian Jose fortfarande söker en väg ut trots att Carlos Fernandez är långtidsskadad. Det sägs att Valenica lagt ett bud brasilianaren men fått det nekat av la real. Valencia la 4 miljoner euro medans baskerna vill ha minst 7-8. Även franska Marseille sägs ha intresse för anfallaren men försöker få till ett lån. Om affären ska bli av är la real bara intresserade av att sälja i dagsläget.

Första hemmamatchen för Real Sociedad A är imorgon mot nykomlingen Rayo Vallecano kl: 17,00. Det kommer bli en tuff match och det krävs en bra prestation för att vinna. Truppen har inte kommit ut än men den ser väl säkert likvärdig ut med senast mot Barcelona.