2021-04-17 13:00

St. Pauli - FC Würzburger Kickers

" Allt i egna händer kvalet till Bundesliga lever trots allt "

" Allt i egna händer kvalet till Bundesliga lever trots allt "

FC St. Pauli är påväg att göra sin bästa säsong sedan säsongen 2015/2016 där man tillslut slutade 4:a med 53 inspelade poäng. På bilden ser ni tränaren Timo Schultz senast vi var i Bundesliga.

Ja var ska man börja? För några veckor sedan dömde jag ut mitt älskade St. Pauli & sa att säsongen blir återigen en säsong i ingenmansland. Men spelarna har återigen motbevisat alla experter inom tysk fotboll att det går att göra stora under med ett litet kapital. Hade denna säsongen varit en normal säsong hade det just nu kokat utanför Millerntor samt att stadens pubar hade varit knökfulla. St. Pauli har mäktat med att skrapa ihopa 22 poäng på dom 13 senaste matcherna och ja helt ärligt så lever drömmen om ett kval upp till Bundesliga i allra högsta grad. Visst är det lånsökt? Men samtidigt som vi har fortsatt att vinna våra matcher har topplagen börjat tappa poäng. Med 6 omgångar kvar att spela har vi som sagt allt i våra egna händer, visst vi har ett tufft spelschema kvar men vi ska ställas mot Holstien Kiel,Greuther Fürth,Düsseldorf,Hannover,Regensburg.

Idag möter vi den hopplösa jumbon Würzburger Kickers som vi "bara" fick ett kryss mot i höstas och inför eftermiddagens match är jag livrädd, Vi ska väll inte gå på en mina idag? Utan 3 poäng idag kan vi sluta drömma direkt men skulle vi lyckas knipa 3 poäng idag så är det enbart 6 poäng upp till kvalplatsen. Ska jag vara helt ärlig tror jag faktiskt att det kommer vara ett getingbo ända in till sista omgången av Zwite & den stora anledningen till det är att dom 4 första lagen har börjat tappa poäng så sent som igår fick bara Greuther Fürth 2-2 mot Darmstadt. 

Om vi blickar vidare mot truppen & den senaste matchen borta i Aue där Luca Zander stod för en strålande insats och hittade nätmaskerna 2 gånger om i Sebastian Ohlsson frånvaro. Därav bänkas Sebbe idag vilket är rätt logiskt efter insatsen senast. Det finns egentligen inte så mycket mer att nämna just nu än att det är full fart framåt som gäller. Vi St. Pauli supportrar är inte vana vid att vara med i toppstriden i slutet på säsongen man brukar allt jämnt gå med en klump i magen och vara nervös för att inte åka ur Zwite. Men det slipper man nu det är bara att hänga ut flaggan i tomten och njuta av att vi är där vi är idag tack vare många runt omkring klubben, Nu börjar vi ladda upp! 

Startelvan om några timar 

Stojanovic
Zander-Zieris-Lawrence-Paqarada 
Benatelli-Becker-Zalazar-Kyereh
Burgstaller-Marmoush


Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Bruan Weiss!

 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-04-17 11:17:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli