St. Pauli - Sandhausen
2 - 1

"2 raka segrar & vi är verkligen påvåg uppåt"

St. Pauli är numera ett av ligans formstarkaste lag efter en bekymmersam inledning på säsongen.

Efter en historisk seger borta i Heidenheim i söndags där vi studsar tillbaka på vinnarspåret & lyckas vinna med hela 3-4 där Rodrigo Zalazar blev matchhjälte med sitt 3-4 mål i den 87:de minuten.

Var det igårkväll dags igen för den mycket viktiga 6 poängsmatchen mot Sandhausen inför matchen hade duon Burgstaller,Omar,Kyereh stått för hela 11 mål framåt dom senaste omgångarna. Inför kvällens match var även båda svenskarna från start Sebastian Ohlsson var tillbaka som högerback & Eric Smith får starta på mitten för andra matchen i rad.

Det börjar bli en vana att Kiezkickers skapar lägen dom första minuterna och det var inget undantag igår heller. Burgstaller skaffar sig ett kanonläge efter bara 4 minuter men Sandhausens målvakt lyckas tyvärr rädda. Första halvlek är annars väldigt tillknäppt där Sandhausens verkligen har defensiven i fokus. Vi har svårt att komma till dom riktigt farliga lägena, Zalazar har ett halvfarligt skott i 27:de minuten men även denna gången klarar Sandhausens målvakt det utan några större problem. Men precis innan paus lyckas vi skapa matchen första riktigt farliga möjlighet när Omar bryter sig igenom & försöker lobba bollen över målvakten men han räddar även denna gången. Vi har 0-0 i paus efter en rätt så tråkig första halvlek.

Nåja andra halvlek skulle bli betydligt mycket bättre än den första även om vi får blicka fram till den 67:de minuten för att matchen ska ta rejäl fart. För Kiezkickers tar ledningen med 1-0 genom Kyereh efter att Finn Olle Becker spelat fram till ännu ett mål denna säsong. Stor glädje utbröt såklart. 2-0 kommer bara 3 minuter senare genom ingen mindre än Guido Burgstaller som verkligen hittat tillbaka till gammal fin toppform & styr verkligen skutan i det offensiva spelet med all sin rutin runt dom unga grabbarna där framme. Dock lyckas Sandhausen reducera från ingenstans redan på anfallet efter efter ett inlägg från högersidan så träffarr Kevin Behrens målet. Men närmre än så kom inte gästerna denna kväll. Vi reder ut stormen under slutminuterna och vi kan inkassera ännu en 3 poängare & därmed lämnar vi dom nedre regionerna i tabellen & kliver nu upp på en 13:de plats & det känns givetvis helt underbart efter en sådan svajig inledning på säsongen.

Men som sagt, Den gode Timo har fått ordning på laget & glädjen är tillbaka i truppen och man ser verkligen att dom jobbar för varandra. Vi är ju såklart många som inte gillade Bornemmans sett att rekrytera spelare och avtacka dom som varit St Pauli trogna. Men den unga ledarstaben har ändå jobbat i lugn o ro med vetskapen om att detta lagbygget skulle ta tid, då det är i princip ett helt nytt lag som vi ställt på benen dom 8 första matcherna. Men nu börjar pusselbitarna falla på plats och spelarna vet vilka roller dom har. Det bådar såklart gott inför framtiden nu väntar mer än en veckas vila innan vi ska bege oss till Nüernberg som just nu har 4 raka nederlag och är en klubb i kris. Detta är såklart en passande uppgift för oss vi kommer med vind i seglen och har ingen press på oss, medans däremot Nüernberg är pressat att vinna dom kommande matcherna framöver. Som läget känns just nu så känner jag att vi kan slå alla lag i denna ligan. Det blåser positiva vindar runt vårat älskade lag igen och det är så jäkla skönt att gå omkring med den känslan.