Silly season HSV

Det rör sig på transferfronten även i Hamburger SV.

Det har varit tyst ett tag men nu har det hänt saker kring den rödbyxade spelartruppen.

Idag blev det klart att Tottenhams 23-årige försvarare Thimotee Atouba spelar för HSV kommande säsong. Hamburgs intresse för Atouba har varit en illa dold hemlighet den senaste månaden och det verkade som att affären hade stupat eftersom klubbarna inte kommit överens om övergångssumman. Det har man nu gjort och Hamburg betalar 3 miljoner euro för den kameruanske vänsterbacken. Tillsammans med köpet av Demel verkar nu Doll ha fyllt ytterbacksplatserna.

Atouba kom till Spurs inför förra säsongen och var under perioder ordinarie. Det blev sammanlagt 24 tävlingsmatcher för Tottenham. Innan dess spelade Atouba i schweiziska Basel och Doll har i tidigare intervjuer hävdat att han var intresserad av Atouba redan då. Nu har han alltså fått sin man.

Samtidigt är det klart att några spelare lämnar klubben.

Målvakten Martin Pieckenhagen var inte nöjd med att vara tvåa efter uttalade förstemålvakten Stefan Wächter. När dessutom Doll öppet deklarerade att man skulle satsa på Wächter även i tränings- och cupmatcher så fanns det inget hopp alls för 33-årige Pieckenhagen. Nästa klubbadress blir holländska Heracles Almelo, där förra Hamburgspelaren Nico-Jan Hoogma återfinns.

Försvinner från klubben gör också Bernardo Romeo som går till spanska Osasuna gratis och argentinaren Christian Ledezma flyttar hem till Racing Club.

Framtiden är fortfarande oviss för Mehdi Mahdavikia. Doll är glasklar angående Mahdavikias framtid som fotbollsspelare: den finns inte i HSV.

Andreas Tornéus2004-07-12 18:33:00

Fler artiklar om Hamburger SV