Andra raka segern

Andra raka segern

Vindarna har vänt och FC St. Pauli är på rätt väg efter en bekymmersam inledning på säsongen.

Jaha vart ska vi börja? FC St. Pauli fortsätter att spela bländande fotboll efter en mycket knackig start av årets säsong. Timo Schultz & hans ledarteam har skaffat sig arbetstro igen efter 7 poäng på 3 matcher. Glädjen i truppen är tillbaka, den fanns ju där redan under försäsongen men har nu hittat tillbaka efter en tung höst vilket man ser tydligt på spelarna som vågar ta för sig igen och är inte rädda för att göra misstag. Stojan har kommit in som en bra förstamålvakt och skapat lugn i sin backlinjen med Sebastian Ohlsson, Philipp Ziereis, Daniel Buballa, Leart Paqarada. Mittfältet fungerar fortsatt mycket stabilt med Finn Becker, Rico Benatelli, Rodrigo Zalazar, Daniel Kyereh. Framför dom hittar vi ju nu ligans hetaste anfallspar Omar & Burgstaller som är sylvassa i offensiven och sätter skräck då dom är ruskigt ivriga. Efter att vi roterat rejält i startelvan under hela inledningen av säsongen så känns det som vi har hittat vilka som är vårat lag som vi ska fortsätta bygga på, för i dom 3 senaste matcherna har följande spelare startat & som ni ser har det gett resultat. Nu hoppas jag verkligen vi håller oss skadefria så tror jag att vi kommer fortsätta klättra uppåt i tabellen. 

I söndags var det dags för match hemma på Millerntor och för dagen stod Jahn Regensburg för motståndet. Det var en pigg inledning där Kiezkickers fortsätter ta för sig och rullar fin boll längs marken. Några farligheter dyker inte upp förrens i den 27:de minuten då vi får en frispark en bit utanför straffområdet. På just denna frisparken tar Kiezkickers ledningen med 1-0 efter en skön varient från Kyereh som hittar Guido Burgstallers fot som snyggt sätter 1-0. Stor glädje utspelade sig hos spelarna återigen. Annars är det faktiskt en mycket chans-fattig match med två lag som har mycket boll men dom farliga målchanserna uteblir. 

Vi blickar vidare till andra halvlek där man knappt hann sätta sig ner i soffan igen förrens måljublet skulle eka igen över Millerntor, för i den 49:de minuten gör Omar Marmoush 2-0 efter att ha fått bollen vid sidlinjen efter ett inkast. Han bryter sedan mot mål och drar en halv-volly och tunnlar Regenburg backen och bollen letar sig in i mål. Fan vilken skön start på andra! Kiezkickers kontrollerar matchen och bara spelar av andra halvlek, vi gör som vanligt en hel del byte då både Matanovic, Flach, Daschner får komma in. Noterbart är att Burgstaller spelade 90 minuter, han har ju verkligen hittat formen nu och kommer bli riktigt viktig framöver. 

Anders Bornemann kunde inte lösa Mats Moller Daehli till oss som istället hamnade hos FC Nürnberg och jag kan bara glädjas med Nürnberg som får in en kanonkille i laget. Istället under dagen har vi gjort klart med en ny norrman vid namn Tore Reginiussen som har representerat klubbar som Schalke 04, Lecce, OB, Rosenborg & Norska landslaget. 34 åringen kommer främst för att fortsätta stabilisera våran defensiv och han får kontrakt säsongen ut med hopp om en förlängning över 2022. 

Även noterbart är att våran andra svensk Eric Smith inte har debuterat för oss än. Rapporterna från Hamburg säger att han ser bra ut men det är inte lätt att slå sig in i matchtruppen i nuläget då vi har mängder med spelare att välja mellan. Förväntar mig att vi kommer få se några spelartapp under de kommande dagarna. Men nu blickar vi mot ny match redan på torsdag då vi hälsar VFL Bochum välkommen till Millerntor. Bochum som bara fick 1-1 i helgen mot Sandhusen. Fortsätter vi på denna vägen skulle det faktiskt inte förvåna mig om vi plockar 3 nya poäng redan på torsdagkväll.


Allez Zusammen!

Tillsist, Hamburg ist Braun Weiss!

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-01-25 20:23:38
Author

Fler artiklar om St. Pauli