Hamburger SV - Holstein Kiel
1 - 1

Bara en poäng i Johansson debut
Trots en habil insats av Marko Johansson fick HSV bara med sig en poäng hemma mot Kiel

Debuterande Marko Johansson fick se sitt HSV spela 1-1 ännu en gång. Denna gång mot ett lag i botten. Men hans egen prestation är något positivt han får ta med sig trots resultatet.

Åtta gånger denna säsong har Hamburg kryssat efter full tid och fem gånger har det slutat 1-1. En av dessa fem var lördagens match mot Holstein Kiel.
Historien upprepade sig. Precis som Filip Wollin skrev i inför-rapporten har Hamburg aldrig lyckats vinna mot Kiel under sin vistelse i Bundesliga.2.

Hamburg inledde matchen bäst när den snabbe Aliadou ordnade straff till hemmalaget i den 10:e minuten. Sonny Kittel tog saken i egna händer och placerade snyggt in 1-0  i det högra krysset. Målet firades genom att hålla upp den skadefrånvarande Tim Leibolds tröja som dessvärre är borta resten av säsongen. En fin gest av hela laget. Därefter avtog matchen en aning. HSV skapade några halvchanser och Johansson i målet hade inte så mycket att göra.

I den 40:e minuten fick han agera. Efter en markeringsmiss av försvaret kom Kiels Fin Bartels fri framför målet men där stod Marko. Eller snare sagt låg. Som en spjut i luften slängde han sig och avstyrde ett skott från att gå in. Räddningen firade han som om han hade gjort ett mål, vilket är fullt rimligt när en målvakt gör sin proffsdebut. Det var en av två svettiga räddningar från svensken och 1-0 stod sig till paus.

Andra halvlek började på värsta tänkbara sätt. Efter ytterligare en markeringsmiss av Schonlou och David fick Johansson stå öga mot öga med en fristående Kiel spelare. Denna gång vann Kiels forward Benedikt Pichler kampen och gjorde 1-1. Men det var snarare dåligt försvarsspel än dåligt målvaktsspel.
Det är inte första gången Hamburg kommer ut sovande från paus vilket är oerhört frustrerande. Känslan är att “nu tar vi detta”. Sen går det en minut och allt hopp om tre poäng känns som bortblåst. Då kommer tankarna: “Just det jag, håller på Hamburg”.

I den 55:e minuten byttes dansken Mikkel Kaufman in för Die Rothosen istället för Bakary Jatta. Fem minuter senare fick den förstnämnda en jättechans när han kom fri i den högra delen av straffområdet efter en fin aktion av Ludovit Reis. Dessvärre tog inte Kaufman vara på chansen att få göra sitt första mål i föreningen.Ludovit Reis hade i mina ögon en av sina bättre matcher denna kväll. Det märks att hans kvaliteter utnyttjas mycket bättre när han får en offensivare roll.

Efter det skapade Hamburg inte så mycket mer och andra halvlek var väldigt blek. Kiel lyckades heller inte komma så nära mål förutom i slutet när Johansson ytterligare en gång fick rädda hemmalaget. Men en snygg reflexräddning av Johansson från en styrning i straffområdet satte stopp för en bortledning. Tack vare den räddningen fick Hamburg med sig en poäng. Trots det fick hemmapubliken lämna Stellingen i besvikelse.

Marko Johanssons debut är det positiva jag tar med mig från matchen. Han fick inte jättemycket att göra men de få gånger Kiel skapade något var han i vägen. För egen del tycker jag att det var oerhört roligt med en svensk i laget och jag är väldigt glad för hans skull att debuten gick bra. Speciellt när han har fått ta emot en hel del kritik under sin tid i Allsvenskan. Men troligast tar Huer Fernandes platsen mellan stolparna när han är tillbaka från sin skada.

Faride Alidou imponerade också. Han gör inte mycket fel och får alltid med sig bollen tack vare sin teknik och speed. Tim Walter bör starta honom varje match med tanke på hans kvaliteter.

Alidous raka motsat just nu är  Bakary Jatta. Visst, Jatta har varit uddlös många gånger tidigare, men nu är det extremt. Stora delar av förra säsongen var han riktigt bra och efter premiären mot Schalke trodde jag att han skulle gå som tåget i år. Hittills har det sett riktigt dåligt ut men jag hoppas att trenden bryts.

Men men. Livet går vidare och det gör även Hamburg. Nästa omgång är hemma mot ligans tvåan Regensburg. En match som på förhand känns läskig. Förhoppningsvis blir det inte 1-1 men det är i alla fall bättre än förlust. Hade varit gott med en trepoängare på hemmaplan.