"Dags att försvara staden"

"Dags att försvara staden"

Årets höjdpunkt ligger runt hörnet kockan 18:30 imorgon är det dags för stadsderby mot hsv. 10 tusen åskådare kommer att bli insläppta på Millerntor under morgondagen.

Ja årets höjdpunkt ligger som sagt precis runt hörnet då det återigen är dags för ett stadsderby mellan FC St Pauli & hsv. Det hände mycket hos klubbarna under dom sista timmarna av transferfönstret & vi får väll ändå börja i den änden. 

FC St. Pauli & MR Bornemann står för en helt utmärkt värvning under gårdagen då vi presenterade Marcel Hartel som FC St. Pauli spelare. Just Hartel har ett riktigt bra cv på sitt konto han har representerat klubbar som FC Köln,Union Berlin, nu senast har han spelet i Arminia Bielefeld där han var med & tog upp Arminia i bundesliga för  snart två år sedan. Marcel Hartel kommer bli enormt viktig på mittfältet med sina läckra fötter & vi kan väll redan nu räkna med ett par bra framspelningar till Burgstaller. 

Andreas Bornemann ord om Hartel -  Med Marcel Hartel får vi en flexibel, hårt arbetande mittfältare med ett anfallande tänkesätt som kan användas på flera positioner i vårt system. Han var en integrerad del av laget på både Arminia och Union och har möjligheten att spela en viktig roll för oss också tack vare hans erfarenhet. 

Huvudtränare Timo Schultz ord om Hartel - Det var klart att vi ville stärka vårt mittfält, så i Marcel Hartel är vi glada över att ha fått en spelare som kan sin väg runt den här ligan och har förmågan att förbättra oss direkt.

Marcel Hartel egna ord om att vara här - FC St. Pauli är en fantastisk klubb med ambitioner. Fansen, stadion och staden är enastående. Samtalen med tjänstemännen var mycket övertygande, det är ett bra övergripande paket. Jag är glad att det fungerade och jag jag är här nu.


Värt att notera vad det gäller spelare som vi värvat under sommaren är att verken Etienne Amenyidu har kommit till spel än p.g.a en skada som håller honom borta från spel. Var ju helt enastående i Osnabrück ifjol så här har vi mycket sparkapital. Inte heller Jackson Irvine har debuterat än men källor nere från Hamburg säger att han är med i matchtruppen i morgondagens derby. Även Sebastian Ohlsson ser ut att inte bli helt återställd inför derby imorgon & den sura skadan han ådrog sig i liga avslutningen ifjol sitter alltså i. Startelvan imorgon är jag lite osäker på då det är en del skador på vissa spelare, så det skulle inte förvåna mig om både Jackson & Hartel kan spela från start imorgon. 

FC St. Pauli senaste matcher inför derbyt.

St. Pauli - Hannover 96 0-2 "Träningsmatch"
St. Pauli - BW Lohne 4-0 "Träningsmatch"
St. Pauli . Herta BSC 2-2 "Träningsmatch"
St. Pauli - Holstein Kiel 3-0 " Ligan"
Erzgebirge Aue - St Pauli 0-0 "Ligan"
FC Magdeburg - St Pauli 2-3 "Cupen"



Nu låter jag Timo Schultzs ord vara det sista jag skriver innan vi tar oss en Astra & börja ladda upp redan ikväll.

Inför fredagens stadsderby mot våra rivaler tog huvudtränaren Timo Schultz tid som vanligt för att ställa in många frågor från lokala och nationella medier.


Nyförvärvet Marcel Hartel kom upp på tapeten direkt, Truppen kommer att likna de senaste matcherna, och vi har ytterligare ett alternativ i Marcel Hartel. Han kom igenom hela försäsongen med Bielefeld, spelade massor av matcher och i huvudsak är helt i form. Jag väntar på de två följande träningspassen och ska sedan prata med honom. Tillgängligheten för väntande förändringar med Maximilian Dittgen och Leart Paqarada är att vi har gjort mycket bra när det gäller tidpunkten för förlossningar men vi får se vad de kommande två dagarna ger. Jag hoppas att det förblir så. I i tvivel kommer jag att tillåta och uppmuntra spelarna att vara med sina fruar och inte på planen jaga en boll. Det senaste imponerande derbyrekordet med tre vinster och en oavgjort 2-2 på Volkspark och speciellt vinsten på hemmaplan var säker, men vi får ingenting för det nu tyvärr. Vi utgår från skrapa, och det har skett förändringar i båda trupperna också. Det är en ny säsong och vi börjar med 0-0. Med det sagt kommer vi mycket väl ihåg de känslor vi hade efter vinsten. Vi ger allt vi kan för att uppleva det igen. 

Rivaliteten mellan klubbarna är såklart enorm det är ett stadsbyderby och det finns en stor rivalitet mellan klubbarna. Staden är tillräckligt stor för båda klubbarna, men de kan existera tillräckligt bra sida vid sida. De två klubbarna är mycket annorlunda och det är bra. Vi vill leva ut den sportliga rivaliteten på planen på fredagskvällen och jag hoppas att vi får en passande stämning utan att saker går över huvudet på spelarna & supportrarna. 

Våra lokala rivaler och deras spelstil är ny & i Tim Walter har de en ny tränare med ett anfallande tillvägagångssätt. Det är svårt att ta reda på sin formation, särskilt när de är i besittning, eftersom många av deras spelare byter position hela tiden. Vi måste vara redo för en permanent lek och gå. Vi fokuserar på de saker vi kan påverka. På oss själva, hur vi spelar fotboll och vårt system. Det har tjänat oss bra hittills och gett oss framgång nyligen. Vi ser vår chans när vi vinner bollen, i synnerhet, men vi vill göra något med den också.

Spänningen inför matchen när du går runt i Hamburg blir du kontaktad av båda fans, och det är det enda du pratar om privat också. Det är ett speciellt spel, den stickande känslan finns där och det kommer säkert att intensifieras ju närmare vi kommer fredagskvällen. Det är anledningen till att vi började spela fotboll vid fyra eller fem års ålder, för att kunna springa ut på en stor mark en dag och spela i ett spel som det här. Spelarna har att inse att det är ett privilegium inte en skyldighet. Det kommer att bli en tuff match, HSV går bra. Jag förväntar mig ett attraktivt spel mellan två sidor som vill ta sig fram.

 Såklart är vi glada över att kunna välkomna fans till ett derby på Millerntor igen. Stämningen mot Kiel var enastående och jag förväntar oss att våra fans kommer att ta det till en annan nivå imorgon. 


SCHEISSE HSV!
 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-08-12 17:55:08
Author

Fler artiklar om St. Pauli