2020-12-05 13:00

Braunschweig - St. Pauli

Deppigt, Grått & Trist

Deppigt, Grått & Trist

Efter 3 nederlag i rad är det nu dags för oss att lämna dom nedre regionerna av tabellen.

Till och börja med får jag ursäkta för att det blivit dålig uppdatering dom senaste veckorna. Senast jag lämnade några rader var efter poängen i stadsderbyt mot hsv då allt såg så himla positivt ut och där många och dessutom jag trodde att St. Pauli skulle ligga betydligt högre upp i tabellen än vad vi gör just i dagsläget.

För efter 3 raka nederlag i ligan börjar läget bli prekärt. Det blev vrakförlust innan landslagsupehållet mot Karlsruher med hela 0-3 hemma på Millerntor och säsongen sämsta insats var ett faktum. Dock spelar vi aldrig bra efter ett derbyn tror inte Pauli vunnit efter en derbymatch så länge jag kan minnas? 

Sedan väntade ett landslagsuppehåll där man trodde att våran gode Timo Schultz skulle få ordning på manskapet efter återigen en imponerade seger i en träningsmatch mot Werder Bremen med 2-4. Men som Sankt Pauli supporter brukar man inte få ta del av dom glada stunderna så länge. För när det drog igång för start i ligaspelet igen så väntade Paderborn på bortaplan och där vi återigen inkaserade en förlust i ligan med 2-0. Sedan tänkte man direkt att revanschen skulle komma förra helgen hemma mot Osnabrück där vi ÄNTLIGEN tar stora kliv framåt vad det gäller vårat defensiva spel som har varit under all kritik under året då vi bjudit på mål i stort sett alla matcher denna hösten. Vi bara måste få ording på defensiven annars kan jag redan nu vända kappan efter vinden och säga att vi kommer inte klara oss i en rekord jämn 2.Bundesliga utan våra supportrar som alltid lyfter Sankt Pauli när det blåser kallt. 

Men nu är det dags för en seger för våra Brun/Vita killar under lördagen då vi reser till den norra rivalen Braunschweig och just detta är en viktig match för båda klubbarna för just Braunschweig ligger på 16 plats och vårat kära Sankt Pauli parkerar på en 17 plats vilket innebär att man är näst sist i ligan och bara har Würzburger Kickers bakom sig. Läget inför matchen hade såklart kunnat vara bättre då vi saknar Christopher Avevor, Guido Burgstaller, Ryo Miyaichi. Ser man till dessa 3 namen så är det 3 av våra bästa tilltänkta spelare som vi får klara oss utan några veckor till vilket är oerhört trist att vi aldrig kan få spela med fullt lag. 

Vad det gäller lagutagningar de senaste matcherna har jag blivit ytterst fundersam vad Timo tänker med. Vi snurrar runt i laguställningen och aldrig spelar med samma starrtelva så vi kan spela ihopa oss som lag. Det ser ut som vi rör om i laget inför dagens match också vi får en tiltänkt startelva med Himmelman i mål, Backlinjen ser ut enligt följande med Ohlsson, Zeries, Lawrance, Buballa. Mittfältet blir Benatelli, Zalazar, Lankford, Dittgien, Kyereh, Makienok

Nu kan vi bara hoppas att vindarna vänder och att Sankt Pauli kan ta årets andra 3 poängare under lördagen. Jag bänkar mig framför tvn med nylevererade Astra från Hamburg.

Forza St.Pauli!

Tillsist, Hamburg Its Braun Weiss fortsatt! 



 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2020-12-05 10:18:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli