2020-10-30 18:30

Hamburger SV - St. Pauli

Derby, derby & återigen derby

Det är dags för derby igen och de lär bli hårda tag i morgondagens derby på Volksparkstadion.

Derbydags och det brun-vita manskapet vet vad som gäller imorgon. Det kan kvitta hur läget i tabellen är och hur dom senaste matcherna sett ut för imorgon är det bara seger som räknas.

Hade detta varit en ”vanligt” derby hade man just nu suttit nere i Hamburg på barer och caféer för temperaturen har börjat öka i Hamburg inför morgondagens derby på Volksparkstadion. Mina vänner i Hamburg sitter just nu och spekulerar och redogör kort kring vad spelare och tränare säger i intervjuer. I mån det går så har både barer och caféer börjat diskussionerna kring startelvor, taktik och hur viktig matchen är framförallt för St. Pauli då en derbyseger är det vi lever för i stort sett ,för vi vet att steget till Bundesliga är enormt svårt för oss att ta. Men en derbyseger mot hsv är nog större än att vi skulle kliva upp i Tyskland finaste liga. Vi minns väll alla fjolårets derby? Där vi visade klass och körde över hsv hemma på ett kokande Millerntor. Vi lyckades ju även vinna årets andra derby borta på just Volksparkstadion med 0-2 genom mål från Henk Veerman och Matt Penney så vilka som är derbykungar läser ni ju redan här.

Så, ja det är redan derby i luften, och när domaren väl blåser till spel imorgon kväll klockan 18:30 lär tyvärr inte stämningen vara elektrisk på Volksparkstadion. För efter nya direktiv så blir det ingen publik på fotbollen i Tyskland under hela november vilket är trist.

Ni känner redan till förutsättningarna för St. Paulis del vi kom återigen tillbaka från ett 2-0 underläge förra helgen mot Darmstadt. Jag tänker inte gå in på några vidare förutsättningar inför morgondagen utan jag räknar med en stark startelva på benen imorgon. Dock är det svårt att säga hur den kommer se ut då alla inhoppare sist gjorde det bra. Så derbyelvan ska bli spännande och se imorgon.
 
St. Paulis spelare säger till klubbens hemsida att ”HSV förlorade i det senaste derbyt, så de har trycket på sig i den här matchen. Vi får se hur det utvecklar sig, men vi kommer att göra allt för att behålla Hamburg brunt och vitt.”

Låt oss hoppas på det bästa, och låt oss hoppas att vi runt 21:00 tiden imorgon kan konstatera att Hamburg ist Braun Weiss!

Forza Sankt Pauli!

Tillsist Hamburg Ist Braun Weiss! 
 

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2020-10-29 18:48:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli