"Det känns nästan som att leva i en dröm"

"Det känns nästan som att leva i en dröm"

Efter krossen mot Würzburger Kickers med 4-0 försvann den realistiska chansen till kvalspel bara några dagar senare efter förlust med 2-0 mot Düsseldorf. Men vi studsar snabbt tillbaka och i helgen besegrade vi tabelltvåan Greuther Fürth.

Vi får backa bandet till 4-0 segern hemma på Millerntor mot hopplösa jumbon Würzburger Kickers där vi verkligen spelade ut hela vårt register på ett soldränkt Millentor. Matchen var i princip död redan efter dryga 20 minuters spel efter mål av Marmoush & Benatelli. Leart Paqarada stod för ett klassmål med ett skott rätt upp i krysset, det har verkligen en av seriens bästa ytterback gjort sig förtjänt av, hans vänsterfot är på tok för underskattad. Årets utropstecken! Daniel-Kofi Kyereh som så sent som ifjol spelade i den hopplösa jumbon Wiesbaden såg till att avsluta målskyttet redan i den 55:e minuten när ställningen var 4-0 till Kiezkickers. 

Sedan var det dags att sätta sig i bussen & bege sig mot Düsseldorf & Uwe Röslers mannar knackade på dörren i denna onsdagsmatchen var det faktiskt inte så mycket att diskutera. Düsseldorf var faktiskt klasser bättre än oss denna kväll det är bara att se på skottstatistiken där det var hela 22-8 i skott runt om målet. Felix Klaus öppnar målskyttet efter 20 minuters spel och matchen dör precis efter pausvilan när vi står och sover lite så utökar Kevin Danso till 2-0. Så där sprack vår 4 matchers långa segersvit, tyvärr! 

Sen i söndags var det dags igen för toppmatch i zwite när succelaget Greuther Fürth skulle gästa Hamburg & Millerntor-Stadion en mycket nöjd president Oke Göttlich stod & sjöng med till Hells Bells med ett stort leende på läpparna & detta är verkligen ett gott tecken på att klubben mår extra bra denna säsongen. Känslan inför matchen var faktiskt att jag trodde förlusten mot Düsseldorf skulle ta hårt på grabbarna för den riktiga chansen om kval till bundesliga försvann ju nästan. Men återigen fick jag fel när jag underskattade Timo Schultz manskap det tar bara 10 minuter innan den vikarierande högerbacken Luca Zander hittar nätmarskerna igen. Första halvlek är för övrigt väldigt jämn & kanske skulle Fürth kvitterat på någon av dom chanserna som dom skapade. Men stod vi & sov i onsdagens match så var det Fürth som stod & sov efter paus efter en utmärkt passning av Rodrigo Zalazar fram till Guido Burgstaller som snyggt placerar in 2-0 på tavlan. Det blir dock en sen reducering i den 92:e minuten av Paul Seguin men närmare än så kom dom icke. 

Jaha & vart står vi nu med 3 omgångar kvar?

Ja vi kan väll konstatera att chansen till en kvalplats lever fortfarande även fall jag knappt tror att vi kommer fixa det så är det verkligen värt att nämna det för det var inte igår St. Pauli var med i toppen med 3 omgångar kvar. Toppstriden ser ut enligt följande att Bochum har kopplat ett grepp om den första bundesliga platsen då man just nu har 60 poäng. Bakom följer succelaget Greuther Fürth med på 54 poäng. hsv kommer där bakom med 51 poäng följt av Holstein Kiel som har 2 matcher mindre spelade än dom övriga topplagen & skulle det innebära seger för dom i dessa två så går man upp på andraplatsen i ligan. Bakom dessa 4:a jagar 3 ruskigt formstarka lag i form av Düsseldorf,Heidenheim,St Pauli men truppens målsättning känns ganska klar för efter att man står på 4 poäng av 6 möjliga mot patrasket från andra sidan av stan & återigen ett lyxbygge som floppar så ska vi sikta på att knäppa dom på näsan & även passera dom i tabellen under dessa 3 omgångar som återsår. 

Nu stustar vi till namnet på rubriken "Det känns som att leva i en dröm" jag tror att dom flesta svenska St. Pauli supportrarna förstår mig när jag nämner dessa orden. För i vanliga fall hade ångesten sömnlösa nätter och allt annat varit aktuellt med 3 omgångar kvar av ligan & att man lever mellan hopp & förtvivlan på slutet av säsongen. Vi låg alltså på kval ner till 3. Liga så sent som i julas en av klubbens största ikoner var hårt ifrågasatt och bara timmar från att lämna sin post som tränare efter bara några månader vid sin post. Men sedan vände det mycket tack vare supportrarna som dök upp på träningar smällde pyroteknik utanför arenan så halva Hamburg blev en levande stad igen trots corona skiten. Titta nu? Nu står vi här & allt är helt plötsligt möjligt Anders Bornemann utnuttjade idag en köpklasul i Eric Smith kontrakt från belgiska KAA Gent vilket innebär att han nu spelar för oss under nästa säsong också. Enligt källor nere från Hamburg så jobbas det hårt med finasiärer för att både behålla Rodrigo Zalazar & Omar Marmush till kommande säsong. Det är även mycket snack kring våran numera förstamålvakt Dejan Stojanovic som kommer bli klar för fortsatt spel i St. Pauli under nästa säsong. Men som sagt det är många klubbar med större pengar som drar i våra spelare efter en utmärkt säsong så vi lär komma tilbaka till den frågan ganska så snart. Personligen tror jag det blir svårt att behålla dom i klubben men visst Bornemann har överaskat oss förr. 

Slutligen vill jag bara säga att fyfan va trist det är att vi supportrar inte har kunnat stötta grabbarna under denna säsongen där vi gör våran bästa säsong på flera år, tänk ett fullsatt Millentor med en Astra i handen i doft av rök runt omkring en. Vi får verkligen hoppas att denna skiten försvinner till återstarten av den nya säsongen för det kan innebära många fina reser under nästa säsong. Vad sägs om lag som FC Schalke/Herta Berlin/Köln/Werder Bremen & glöm inte Hansa Rostock som är påväg upp i zwite liga. Åh herrgud det krävs en bra trupp för att inte få ångest nästa säsong så låt det omöjliga hända och fixa kvaplatsen. 

Forza Sankt Pauli!

Tillsist, Hamburg Ist Braun Weiss!

Anton Rosengrenantnrosengren93@hotmail.com2021-04-28 18:15:35
Author

Fler artiklar om St. Pauli