Eintracht Frankfurt värvar brasiliansk försvarstalang

Tuta. Så är namnet. Antalet ordvitsar kring honom kommer få mitt sinne att explodera. Bem-vindo!

Och där kom en till. I skrivande stund "briserar" nyheterna om att vi värvat ännu en försvarare. Okej, vi tar Tuta först. 

Tuta och kör! Den brasilianske talangen Tuta värvas in för 1,8 miljoner € och vi vet inte jättemycket om honom. Han är 19 år gammal och kommer fårn Sao Paolos förträffliga akademi. Han kommer fungera som breddspelare i början, men har en stor potential och man räknar med att han kommer ta en startplats inom ett år eller två. Det finns en 30% vidareförsäljningsklausul i hans kontrakt, så vi får endast behålla 70% av det vi tjänar på hans nästa transfer. Men det känns väl bra ändå. 

Det är ganska mycket som ter sig vara intressant med värvningen. Han har ännu inte gjort en A-lagsmatch för Sao Paolo i Serie A, utan har endast huserat i deras B-lag. Då undrar jag hur bskyr han är och hur man hittat honom? Är detta ännu ett exempel på en fantastiskt nitisk scouting från vår sida? Mycket imponerande. Tuta är 184 centimeter lång, snabb och brytsäker. Emellertid finns det problem med huvudspelet, men man kan inte få allt. Det är en stor talang vi fått in, en selare som kan komma att utvecklas monumentalt i en klubb som värnar om sina spelares värde och framtid. 

Det finns naturligtvis frågor om hemlängtan. Hur väl och hur snabbt kommer han kunna acklimatisera sig i Frankfurt, en stad som är mycket mindre och självklart mer Europeisk än Sao Paolos megalitiska komplott. Men detta är metafrågor, Frankfurt brukar vara bra på att få spelare att känna sig hemma och med de fansen bakom sig kommer det gå alldeles prima. Tuta är välkommen till vår klubb och vi ser fram emot en lång framtid med det fantastiska namnet på ryggen. 

Bem-vindo! 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2019-01-31 17:48:14
Author

Fler artiklar om Frankfurt