0 - 0

Full fart framåt utan utdelning
Det borde blivit tre poäng. Men så blev det inte den här kvällen.

St. Pauli fick nöja sig med en poäng mot Dynamo Dresden.

Hells Bells vid inmarschen i vanlig ordning. Och bra tryck på Millerntor i vanlig ordning. Och efter ett par inledande minuter med böljande spel etablerade St. Pauli så småningom ett visst tryck framåt mot gästerna från Dresden. Och visst, med maximalt flyt hade det kunnat stå 2-0 efter femton minuters spel (åtminstone om man frågar vissa Paulianer), men nu fungerar ju fotbollen inte riktigt alltid på det sättet. Hur som: goda intentioner från St. Pauli och stämningen och förhoppningarna på läktarna därefter.

Halvleken rullade på med ett odiskutabelt spelövertag från St. Pauli sida modell ”Tiki-taka Braun-Weiss” (vilket man inte kan säga så särskilt ofta nuförtiden i ärlighetens namn). Men trots dominans och en mängd chanser lyckades St. Pauli inte få hål på Dynamo Dresden vars keeper Kevin Broll imponerade stort bakom sin tämligen darriga backlinje. När domare Schlager satte pipan till mun och blåste av för halvlek borde det ha trillat in åtminstone ett mål i St. Paulis favör. Men krysset stod sig så här långt in i matchen.

Andra halvlek fick en lite annan karaktär. Förvisso var St. Pauli fortsatt det lag som ägde boll och låg på, men Dynamo Dresden hade under pausen enats om att ta ett par steg framåt och spela lite mer fysiskt än vad som var fallet i första. Den strategin visade sig att räcka till den här aftonen. Matchen rycktes isär, tacklingar, filmningar, protester och spel för galleriet… Avblåsningarna avlöste varandra, och ett frustrerat St. Pauli stod och stampade och visste varken ut eller in.

När dessutom Dynamo fick tilldelat sig en straff i matchens slutskede kändes det som en grym, orättvis – men på något sätt väntad – spark i huvudet. Men efter videogranskning tog domaren tillbaka sitt beslut och matchen rullade vidare i samma stimmiga anda till domaren fick nog och blåste av det hela.

Detta var en match som St. Pauli borde ha kammat hem sett till bollinnehav och chanser. Å andra sidan, med tanke på hur matchen utvecklade sig de sista tio, får vi nog fan vara tacksamma över en poäng under alla omständigheter.