2 - 2

Fjärde raka utan förlust för St. Pauli
Med lite flyt hade det kunnat bli tre poäng, men en pinne är trots allt en pinne.

Delad pott i bortamötet mot Sandhausen. Inte optimalt, men rättvist trots allt.

Det började tämligen skakigt för St. Pauli i söndagens bortamöte mot Sandhausen. Hemmalaget låg på, spelade med stor energi och skapade en mängd chanser under matchens inledande tjugofem minuter. Vore det inte för en alert Robin Himmelmann i St. Pauli-kassen kunde matchen varit avgjord redan i det här skedet. Sandhausens Aziz Bouhaddouz (som vi minns från hans tid på Millerntor) och Kevin Behrens for omkring som ett par bålgetingar och St. Paulis backlinje hade stora problem med den defensiva organisationen. Men, som sagt, Himmelmann var räddningen i det här skedet av matchen.

Efter ett tag hände det som så ofta händer i fotbollens inte alltid logiska värld. En passning på femtio meter från Miyaichi landade hos Gyökeres som kunde trycka in 1-0 för St. Pauli. Knappast rättvis, men, men... Jubel i luckan bland de 3 000 St. Pauli-fansen på plats.

Därefter följde ett mer böljande spel utan direkta farligheter, men i slutet av halvleken kunde Sandhausen kvittera på en rätt billig straff där domaren menade att Matt Penney sänkt hemmalagets Dennis Diekmeier med en spark i magtrakten.

Inför andra halvlek valde coach Luhukay att byta ut just Penney mot James Lawrence som därmed äntligen fick göra comeback efter tre månaders frånvaro. Efter drygt tio minuter var det dags för nästa byte då Marvin Knoll, efter en kollison med just Lawrence, fick halta av plan för att ersättas av Finn Ole Becker.

Drygt fem minuter efter bytet tog hemmalaget åter ledningen efter en hörna. Förnyad energi för Sandhausen som åter tog tag i matchen. Men, precis som i första halvlek, var det istället våra brun-vita pojkar som gjorde mål genom en strong prestation av Dimitrios Diamantakos som sågade sig igenom Sandhausens försvar och från nära håll kunde kvittera.

Helt i matchen slutskede hade St. Pauli chansen att sätta trean då Miyaichi kom helt fri mot Sandhausens keeper Fraisl. Men istället för att gå på avslut valda han helt omotiverat att passa till Diamantakos som dock inte kunde göra något vettig av den slarviga och oprecisa passningen.

Krysset innebär att St. Pauli ännu inte vunnit på bortaplan utanför Hamburg på ett (!) år. Ett ganska skruvat facit om ni frågar mig. Ett år… Det måste vara någon form av mindre smickrande rekord i klubbens historia? Men, men... En pinne hur som helst, och St. Pauli är nu uppe i fyra raka matcher utan förlust. Låt oss hoppas att den här trenden håller i sig.

Nu får spelarna återhämta sig måndag och tisdag innan det är dags att förbereda sig inför söndagens match mot Nürnberg hemma på Millerntor.