Lagbanner

67.500 medlemmar i Eintracht Frankfurt

En extrem ökning av medlemsantal i Frankfurt leder till extas

Vi hade årsmöte. Det gick ganska bra. Vissa stora saker presenterades och vissa gömdes undan, såsom det alltid är när aktiemarknaden kring en klubb är lika öppen som den är stängd. Men Frankfurt visade upp ett par siffror, förutom de alltmer positiva siffrorna i den ekonomiska kolumnen, som gjorde oss alla synnerligen förbryllade. Men också fullkomligt extatiska.

När årsmötet gick av stapeln förra året kunde man förkunna att Eintracht Frankfurt nått upp i fantastiska siffror vad gäller medlemmar. Det sades att man hade 50.000 medlemmar, en magisk gräns! 2015 hade man 30.000, så det var en stadig och salig ökning som följt Frankfurts genomgående positiva trend. Men när man nu summerade det senaste året insåg man att 17.500 nya medlemmar tillkommit. På bara ett år. 17.500 nya medlemmar har under 2018, och den första månaden av 2019, anslutit till den fantastiska klubb vi kallar ”hjärta” och nu är vi en av landets tio största sportinstitutioner överhuvudtaget.

Etta på listan, och en ganska uppenbar sådan, är FC Bayern München. Tvåa är Schalke och trea är Borussia Dortmund. Sedan följer ett par alpina föreningar, men listan tar sedan vid med FC Köln och HSV. Åtta på listan är nu Eintracht Frankfurt med 67.500 medlemmar.

Vad betyder nu detta? Det betyder ganska mycket, ja mer än man kanske inser vid första anblick. Peter Fischers minutiösa jobb vid makten har gett tydliga resultat siffermässigt, men vad beror denna ökning egentligen på? Det är två frågor som vi alla ställer oss.

Ökningen beror självklart på DFB-Pokal till stor del. Att ha vunnit en titel och spela i Europa har gett klubben en allt större plattform att operera från. Vi når nu ut till en större marknad och våra magnifika fans gör ett fantastiskt jobb i och med sina tifon. De lyckas representera klubben i Europa på ett ypperligt sätt, på ett sätt som både gör oss stolta, men som även lockar nya målgrupper till klubben. Men Peter Fischers avståndstagande mot AfD är även en viss del i detta. Detta var ett modigt beslut av den gode presidenten, men som har slagit ut väl. Han har hyllats runtom i Europa och hans exempel har efterliknats i diverse andra klubbar, kanske mest märkbart i Werder Bremen. Fischers exemplifiering av Frankfurts kärnvärden, tillsammans med den underbara kampanjen ”United Colors of Frankfurt”, har givit ett enormt uppsving i synen på den humanistiska fotbollsklubben Eintracht Frankfurt, en klubb som hela staden och området kan vara ack så stolt över att ha.

Betydelsen är enorm. Vår stora plattform möjliggör för en allt större marknadsföring. Vi kan locka ännu större sponsorer och kanske kan vår ekonomi få ännu ett makalöst uppsving. Det är om inte annat ett bra exempel på hur väl klubben Eintracht Frankfurt just nu mår. Det ska vi sannerligen värdesätta. För en välmående fotbollsklubb presterar alltid bättre på planen än en som mår dåligt, välmående på alla nivåer av en klubb är den ultimata medelvägen till succé i dagens galna och pengastinna fotbollsklimat. Vi har nu allt som kan krävas för att stå upp för oss själva. Det gör mig synnerligen glad att veta.
 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2019-01-29 16:55:25
Author

Fler artiklar om Frankfurt