Frankfurt - Dortmund
1 - 1

Delad poäng i Hajpderbyt

1-1 efter en hetsig och fartfylld match. Högoktanigt!

Inför matchen talades det som en av säsongens bästa. Det var en match som satte ligans två bästa anfall mot varandra, etn trio på 31 mål mot en på 30. När matchen var slut stod det 32-31. För det var just vad matchen var. En kamp mellan två anfall mellan två system och mellan två mycket snarlika ideologier. Och det syntes på planen. Matchen haltade delvis av att det var två mycket liknande lag som möttes, men matchen var ändå högoktanig i det allra mesta.

Första halvlek började hätskt. Två heta fanskaror skapade en magisk stämning i häxkitteln i skogen. Haller fick en chans att spela fram Danny Da Costa, vilket han gjorde, men Da Costa missade det heta läget till 1-0. Bürki med en sensationell räddning, vilket på sätt och vis blev matchens subtema. Innan matchen slutat skulle sex till stora chanser de två lagen emellan ha missats och det blev "De nära missarnas match".

Raphael Guerreiro, som i sin helhet haft en briljant och underskattad säsong som vänsterspringare, visade sig under mitten av den första halvleken vara mer än en handfull för Eintrachts försvar, som föryngrats och uppdaterats av inklusionen av nyförvärvet Martin Hinteregger, och Guerreiro lyckades dribbla genom hela bunten. Han spelade sidled till Reus som simpelt kunde rulla in bollen i öppet mål. Det kändes ändå rimligt, för Dortmund hade tagit över efter Frankfurts första sex godartade minuter.

Men sedan vände det. Hütters grabbar tog tag i matchen och jagade febrilt ett mål som skulle jämna resultatet. Det kom chanser, men de missades nära av Rebic med flera. Men genom ett hårt riv och väl slit kom till slut målet genom Luka Jovic som, strax innan halvtid, nådde längst på ett inlägg från suveräna Danny Da Costa och kvitterade. Jovic 14:e mål i Bundesliga, ensam ligaledare på det.

Andra halvlek blev en hård kamp med två lag som försökte. Men de två taktikerna spelade ut sina kort för tidigt och lagen kunde inte finna fler lösningar på de problem de ständigt ställdes inför i anfallsspelet. Bra defensiv från båda gjorde att matchen slutade 1-1, vilket var ett rättvist resultat sett till matchen och chanserna som skapats. Resultatet gör att Eintracht behåller sin plats som femma, nu en poäng före Wolfsburg och två före Hoffenheim och Leverkusen, och att Borussia Dortmund kliver ifrån Bayern ännu mer och nu leder ligan med 7 poäng. Bayern förlorade med 3-1 i Leverkusen efter en hopplös andra halvlek.

Matchen gör också att Dortmunds svit utan vinst i Frankfurt fortsätter. Det är skönt att vara Borussias rejäla bogeyteam. Vi fortsätter på bortaplan mot Leipzig i helgen som kommer, då ska vi plocka en trea för att knappa in på deras försprång. Vi siktar mot Champions League och det blir nästa steg. Auf geht's!