Lagbanner
En oacceptabel insats

En oacceptabel insats

Suck i kubik

Efter en bedrövlig insats i premiären mot Bayern München, ett helt makalöst Bayern München ska sägas, är vi nog alla rätt trötta och irriterade. 5-0 i paus och få ljusglimtar under en mörk mörk kväll. Men det är en lång lång säsong vi har framför oss med många matcher. En match definierar inte oss, en insats definierar inte vad vi är som klubb. Ty vi har haft många underbara dagar i vårt supporterliv. Vi har också haft många tradiga, tråkiga och raktigenom bedrövliga dagar. På så vis är vi inte olika andra supporterkretsar som finns kring andra lag i världen. Eintracht engagerar, driver och skapar drömmar för de som vågar. Men en dag som denna gör Eintracht såklart någonting utöver det. Det enerverar. 

Framtiden som helhet är ljus för detta lag. Vi har en bra och ung trupp med stor utvecklingspotential, vi harf en bra sportchef och en mycket kompetent tränare. Gårdagens kalabalik till trots har denna insikt ej förändrats i mina ögon. Men det finns andra saker jag vill se förändras. Eller, spelarattityder jag vill se förändras. 

Bayerns fjärde mål kom till då Filip Kostic inte gjort sitt jobb i defensiven. Bayern kom med 6 man mot 3 och Kostic var helt ur position, bortkommen och bortsprungen. Jag förstår i viss mån varför, vi spelade med fyrbackslinje och Kostic skulle vara en ytter och ingen ytterback. M E N. Ligger man under med tre mål på hemmaplan på ett elektriskt Waldstadion jobbar man hem. man gör sitt jävla jobb. Man jagar och sliter tills halvtid, när man antingen får vila och återhämta sig eller kan bytas ut om man mot förmodan använt försäsongen till att leta ny klubb istället för att träna.

Gårdagens match var av en skandalös karaktär. Det kan vi alla gå med på. Det var en oacceptabel insats som aldrig får upprepas. Det kunde ha varit 8-0 i första halvlek, utan mycket otur. Det är en skam för klubben, en mardröm för alla betalande medlemmar och en ren och skär skymf för alla i och runt klubben som jobbar och sliter för att få klubben att ta nästa steg. 

Ni är snorungar. Snyt er och skärp er för fan. 

Nu bryter vi ihop och kommer igen. Spelarna kommer få skäll, Glasners taktiska val kommer granskas under lupp och förhoppningsvis kommer misstagen ej upprepas. Per aspera, ad astra. 

NB: Jag skulle vilja lägga till en liten kommentar angående FC Bayern München. Trots att Brazzo är en korkskalle av magnitud enorm är Julian Nagelsmann och hans team uppenbarligen av en övernaturlig standard. Alla de "experter" som gissat att Dortmund kommer vinna ligan kommer få stå där i maj, när Neuer lyfter klubbens fjärde buckla för säsongen, och sucka över att det är måndag hela veckan även denna vecka.  


 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2022-08-06 12:41:26
Author

Fler artiklar om Frankfurt