Lagbanner

Fan ta dig, Peter Beuth

"Die Ficker fickt zurück" - Ultras Frankfurt 97

Låt mig måla upp en bild. 50.000 supportrar anländer till arenan för att finna flaggor i diverse färger vid sina säten. Dessa känner ”Wow!” och köper öl eller andra atteraljer utanför. När de återvänder är flaggorna bortplockade, ligger i högar på marken och nyheter bryter vattenytan om att tifot är inställt. Ingen vet varför, ingen har en aning. 
Så, vad hände? 

Detta är utifrån vad Eintracht.de har skrivit, utifrån vad mycket pålitliga Julian Frantzke (Kicker), Christopher Michel (Fussballnews.de) och Felix Tamsut (DW.de) skrivit. All fakta som skrivs baseras på vad dessa har skrivit om händelsen. 

Onsdag kväll. Ikoniske klubbpresidenten Peter Fischer uppmanar till brinnande stämning i en intervju. ”Die Stadion muss brennen!”, säger han med sin vanliga upphetsande och legendariska röst. Detta tar tydligen Hessens odipt till inrikesminister, Peter Beuth, bokstavligt och tror att Eintracht’s ultras ska bränna massvis med bengaler i sitt tifo. Beuth för ett uppmärksammat och hatat korståg mot fotbollsfans och detta är bara en del av detta galna upptåg från en uppenbart maktgalen man. 

Han utfärdar en husrannsakan, men polisen hittar ingen pyroteknik. Eintracht’s ultras vill hämnas för detta och gör under torsdagen en banderoll som säger ”Peter Beuth, der Ficker fickt zurück”, översatt tull ”Peter Beuth, the Fucker fucks back”. Nu bryter helvetet loss. Frankfurts polis går in och sliter bort banderollen eftersom den ”förolämpar” någon. Detta ska alltså vara ett lagbrott. Men det finns emellertid INGET som stödjer det. Frankfurts ultras kämpar för sin banderoll, polisen ”tvingas” använda våld. Till och med övervåld. Några supportrar hamnar på sjukhus. 

Som hämnd och protest bestämmer sig Frankfurts ultras (framförallt UF97) för att slita bort tifot. 

Under fredagen har Eintracht.de tagit ställning till detta. De har sagt att de står bakom sina fans och ska ta hjälp av advokater för att ställa polisen inför rätta, eftersom detta absolut inte kan hända i ett land med yttrandefrihet. 

Min slutsats av detta är ganska skarvad. Men så här går det när en rättsstat för haverera. Peter Beuth har fått härska enväldigt alltför länge när polisen agerar på hans order och gör husrannsakningar baserat på bevis som högst kan andes vara indicier. Denna husrannsakan på Eintracht’s områden har inte gått genom en rejäl domstol, utan har kommit direkt från inrikesminister Beuth. 

Må fan ta dig, Peter Beuth. Låt din sista tid vid makten präglas av en revolution där massorna av förtryckta fotbollsfans genomför ett fullkomligt Machtübernahme. Jag vill uppmana till anarki, till revolution, till fullskaligt krig mot makten. Eintracht Frankfurt har förtryckts för sista gången. Du kommer frukta vår vendetta. 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2019-02-22 22:33:22
Author

Fler artiklar om Frankfurt