Lagbanner

Herzlich Willkommen, Almamy Touré!

Almamy Touré köps in från ett tafatt Monaco. Vi njuter!

Vad var det jag sa? 

Den tredje värvningen för dagen blir Almamy Touré från AS Monaco. Han ansluter som en del i den försvarsrustning Frankfurt ägnat sig åt under veckan och köps in för okänd summa. Försvararens värde på marknaden är 8 miljoner €, men eftersom hans kontrakt för Monaco går ut i sommar kan vi räkna med en billigare summa. Merci, Monaco! 

Touré har, till skillnad från Monaco, haft en fullt duglig säsong. Som en av få fungerande inslag i ett tafatt Monegaskiskt försvar har han stått upp för vad klubben stod för förr. Touré är en produkt av klubbens fina akademi och har spelat i A-laget i två år. Född 1996 har han en del rutin under sitt bälte, trots att han blott är 22 år gammal. I Monaco har han främst spelat mittback, men har även fått vikariera på högerbacken. Detta har varit möjligt på grund av hans snabbhet, spelförståelse och känsliga högerfot. 

Touré skriver på ett kontrakt som sträcker sig till 2023 och kommer garanterat bli en nyckelspelare under de närmaste åren. Han är full med utvecklingspotential, men har redan nu en kvalitet som kan slå sig in i vår backlinje. Eintrachts försvar, som var skadeskjutet och hade ett Salcedo-format hål i sig, har nu förstärkt med tre spelare. Hinteregger, på lån från Augsburg, Tuta, från Sao Paolo, och Almamy Touré från Monaco. Den svagaste lagdelen har på ett övergångsfönster blivit en av våra starkaste. 

I Frankfurt kommer Touré ha ett antal fransmän att samala med. Dessa kan hjälpa honom acklimatisera sig i Mainhattan, en stad som brukar vara ganska enkel att bosätta sig i. Som nästa i en rad av succéfransmän i klubben hoppas vi alla på en likartat historia kring hans utveckling i klubben. Vi är synnerligen glada att ha Touré hos oss och ser fram emot en lång framtid med honom i vår startelva. 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2019-01-31 17:57:19
Author

Fler artiklar om Frankfurt