Lagbanner
Deutsche Bank Park, 2022-04-07 21:00

Frankfurt - Barcelona

Inför Eintracht Frankfurt - FC Barcelona

Spansk jätte väntar. Frankfurt laddar.

Jahopp, nu står vi här. Redo. Eintracht Frankfurt ska spela mot FC Barcelona i kvartsfinalen i Europa League. Vem hade trott detta i april 2016 när det såg som allra mörkast ut. Det finns många delar i den här processen som kan, och kanske torde, analyseras djupt och noggrannt. Emellertid låter jag en senare version av mig själv sköta det, kanske efter att vi vunnit finalen i maj.

Egentligen kan hävdas att detta borde hanteras som vilken match som helst. Det är ju vilken match som helst. Men å andra sidan är det så långt från vilken match som helst man bara kan komma. Eintracht Frankfurts 2000-tal är nämligen FC Barcelonas raka motsats. Medan Barca har varit delaktiga i pådrivandet av fotbollens överkommersialisering har klubbar som Eintracht fallit offer för den. Klubbar som oss har fått sina stjärnor stulna av klubbar som med hjälp av bidrag från skurkstater kunnat betala spelare hutlösa löner, löner som i vissa fall varit det sjudubbla vad Eintracht kunnat betala. Men vi har gnetat vidare, fortsatt kämpa och nu möts de två extremerna på mitten. FC Barcelona har sjabblat bort sin stjärnstatus och Frankfurt har kämpat sig till sin nyfunna glamour. 

Ingen vet vad som väntar Barcelona på Stadtwalds pärla. Ingen vet vad som väntar Eintracht Frankfurt heller. Det är två lag som på rätt dag kan vara bland Europas farligaste lag. Frågan är vilket lag som oftast når upp i den kvaliteten. Svaret är såklart Barca. Frankfurt, eller die Launische Diva vom Main som de även kallas, är lynnigt som satan. Under Glasner har man slagit några av Bundesligas bästa lag, men haft enorma problem mot skräpgäng. Barcelona under Xavi har fått sig en joga bonito-renässans och är påväg tillbaka till toppen, denna gång med hjälp av sunt förnuft och rimligt ledarskap för första gången under 2020-talet. 

Jag tror inte på Eintracht. jag hoppas, men jag tror inte. Men så var det under hela våren 2019 också. Ingen trodde, men hoppets låga räckte längre än vad ens vi själva trodde. Kanske är det samma nu. Kanske brinner hoppet lite starkare i korridorerna i Europas hjärta. Vi får se. 

Tips: 1-1
 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2022-04-07 19:05:14
Author

Fler artiklar om Frankfurt