Lagbanner
London Stadium, 2022-04-28 21:00

West Ham - Frankfurt
1 - 2

Inför Eintracht Frankfurt - West Ham United

Hallerderbyt mellan klubben som hade och klubben som inte kunde betala men skuldsatte sig ändå.

Klockan är 10. Det är Skvalborg i Uppsala. Klockan 21 spelar vi mot West Ham United. Känn på det, ta ordet i munnen. Samma mun som uttalar väna ord mot din mor, syster eller fru. "West Ham". Visst är det dags att skölja. Att ens uttala namnet på laget är som att vara hos tandläkaren. Spottdags, direkt. Nåväl, jag är personligen tämligen glad gällande "the Hammers". Ärligt talat är det en Londonklubb jag gillar. Jag har haft ett antal vänner, och har ett antal vänner, som finner West Ham vara en trevlig klubb. För deras skull tonar jag ner denna text. För deras skull böjer jag mig ner och särar välvilligt på skinkorna om vi förlorar. Det är en social kutym, vad man gör. 

Matchen är lite grann ett fenomen, blott. Eintracht Frankfurt är i semifinal i en toppturnering i Europa (man måste påpeka att Europa League är en  toppturnering, så man inte förknippas med skämtet som är Europa Conference League där alla pastasmakare dansar runt med sin Sangiovese!(bara för det så kommer vi bergis spela ECL nästa säsong, eller hur?)). Är det inte ofattbart?! Lite grann, faktiskt. Sen att vi möter ett lag som borde åkt ut tidigare, det spelar mindre roll. Vi borde kanske redan ha åkt ut tidigare. Kanske är West Ham Englands Frankfurt. Ärligt talat tror jag att så är fallet. Enda skillnaden är ju då att... den ena klubben kunde spendera 50 + mille på en spelare och sedan v ä l j a att inte betala skiten och ändå komma undan med det. Och den andra klubben beter sig som människor. 

Så återigen är det en kamp mellan två världar. Vad är det de säger i Viasatstudion? "Åh, en match mellan två små klubbar". Jaha, det är tydligen grader i himlen också, unge herr Dante. 

Det är en kamp, igen igen igen igen igen och igen, mellan det rika och det kämpande. En klasskamp, blott tragiskt förflyttad till ett makromeningslöst plan. Och allt är relativt, jag fattar. West Ham har säkert inga pengar, enligt er sjuka standard. Eller så är ni fattiga i Premier League och ni överpresterar som det är nu. Bravo! Bra jobbat! Men, nästa gång, betala för en spelare som Haller innan indrivarna kommer och knackar sönder dörren. 

Det är ändå bra jobbat av the Hammers att försaka sig så att offerkoftan faktiskt passar tämligen väl på deras kropp. Jag är imponerad av det, genuint. Hur man lyckas, med de resurserna, göra sig till ett sådant fantastiskt offer har jag inte sett sedan Pompeius Magnus dagar. Verkligen imponerande. Så hur kommer denna offerkofta utspela sig i matchen. Ja, med tanke på de finansiella medel som den "mindre bemedlade Londonklubben West Ham United" har att röra sig med så borde ju detta vara en storseger för giganten Eintracht. Men nu är ju verkligheten inte som agendan försöker visa. Det är tvärtom faktiskt. Om Frankfurt kommer från London Stadium, en bortaresa där den klubb vi möter har förbjudit större flaggor och banderoller, med 0-0 ska vi vara nöjda. Angående bisatsen, om Frankfurt kommer med 10 ultras kommer den Londonska turistfankulturen att utsjungas så det skriker om det. 

Men så. West Hams säsong har varit dunder. Verkligen dunder. Skämt åsido, allt är relativt. Att West Ham har kunnat prestera som de gjort i Premier League är genuint imponerande och all heder ska gå till David Moyes. Om Eintracht inte vinner Europa League så hoppas jag West Ham vinner. För Red Bull får inte vinna. Och inte protestanter heller (åh ett getingbo, får jag hoppa in???). Det finns ett antal spelare att oroa sig för. Issa Diop i försvaret, Jarrod Bowen (en toppenvärvning i sig) och Said Benrahma (en annan fantastisk rektytering) i offensiven. Jag är lite oroad för hur vårt offensiva ytterförsvar kommer hantera dessa spelare. Men jag antar att West Hams ytterbackar lär vara oroade för Kostic å Knauff. Det bör de sannerligen vara. 

Resultat? Vetifan. Som sagt, två intressanta klubbar från två helt olika kontexter. Det är som om två människor från olika generationer försöker hänga en helg för att försöka hitta en gemensam idé om hur världen fungerar och ser ut. West Ham kan aldrig förstå Eintrachts problem och antagligen kan inte heller vi förstå West Hams problem. Oavsett vad som händer i kväll stöttar jag West Hams kamp mot Gold och Sullivan. Deras makt kan ha skapat fina minnen dessa år, men vad är det i längden? En klubb i händerna på två vandrande parior. Hoppas ni kan skaka er loss, det förtjänar er klubb. 

Resultat! Vetifan. Som sagt, två ointressanta klubbar enligt en del. "Inga kul lag kvar" i Europa League hörde jag någon säga. Ja, då är fotbollsromantiken utbytt mot någonting annat. Om inte West Ham United mot Eintracht Frankfurt i semifinal i forna Uefacupen är fotbollsromantik, och vacker sådan, så säg. Jag säger 1-1. Så hoppas vi på det eller bättre. Hej! 



 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2022-04-28 10:00:00
Author

Fler artiklar om Frankfurt