Lagbanner
2019-02-21 18:55

Frankfurt - Shakhtar Donetsk

Inför en magisk afton i Stadtwald

Shakhtar kommer på besök. Kitteln kokar.

VI har alla upplevt vår del av magi under vår tid som supportrar, oavsett lagsympatier. Kvällar då tiden stannar, hela världen bara fokuseras på en stund, en arena, en gräsplan i en stad. Där det känns som om vindarna stillat, vågorna på havet blivit enkla krusningar och flygplanen i luften tvingas ha wifi, så passagerarna kan följa matcherna. Det är då man vet att det är speciellt. På torsdag kommer vi få uppleva någonting åt det hållet. 

Efter finalen i cupen, och eventuellt semin i Gelsenkirchen, så är hemmamatchen mot Shakhtar kanske den mest efterlängtade livematch jag någonsin upplevt. En match man måste få en biljett till. Dessvärre fick jag aldrig en biljett till varken finalen eller semin, men nu lyckades vi. Två biljetter till långsidan och Falkfurt återvänder till Main. Just denna kamp kommer bli ack-så-speciell dessutom, eftersom det är en sextondelsfinal i en cup vi tamejfan har kapacitet att vinna. Och slår vi nu ut Donetsk, som en del pekar mot att vi lär göra, så har vi visat att kapaciteten inte bara är teoretisk. 

Vi får med oss ett fantastiskt bra resultat från Kharkiv. Visserligen kunde vi ha vunnit, vi var ändå en man mer under en tämligen diger tid, men man tar vad man får och det vi fick var ett 2-2. Två bortamål mot ett lag som är notoriskt mycket bättre på hemmagräs än på bortagräs, även om en skulle kunna påpeka att alla matcher Donetsk spelar är på bortaplan. Men vad kan vi förvänta oss av denna match? 

Vi kan förvänta oss en ljudnivå som får Mains vatten att bilda krusningar. Vi kan förvänta oss en hajp, en känsla av hopp och lyckorus utöver det vanliga, Spelare som kliver in på denna saliga arena med idén om en vinst som enda önskan. Frankfurt kan nu ta sig ännu ett steg på vägen mot salighet, dessa spelare är salighetens essentiella verktyg på vägen mot räddning och fullbordan. Vi kan vänta oss fart och fläkt, kanske ett hungrigt Shakhtar, kanske och förhoppningsvis ett ännu mer hungrigt Eintracht och kanske även en del mål. Men vad oss anbelangar kan matchen lika gärna sluta 0-0. Vi går ju vidare ändå. 

Det är en viktig vecka för Eintracht Frankfurt. Vi har haft en underbar säsong, men den börjar nu, i och med det tuffa schemat, att ebbas ut i några oavgjorda matcher som kan betyda ett glapp mellan oss och Champions League. Vi ligger nu sjua och hoppas återta makten och greppet om Europa i och med matchen mot Hannover i helgen. men först ut är en match som kan ge oss förnyat självförtroende och utökad självkänsla. På så sätt bli Shakhtar-matchen en katalysator för hela säsongens utfall. 

Vi har roterat smart, spelat smart och inte slösat på några onödiga krafter. Vi fick ett 1-1 hemma mot Gladbach och då spelade vi på viss halvfart stundtals, liksom för att andas inför denna match. Vi har systematiskt vilat Haller och Jovic, båda lär vara tämligen färska nu inför matchen på torsdag och det vi säkert kan veta är att den gode Ante Rebic är lika färsk som en nyfiskad torsk. Hans intensitet kommer bli nyckel till framgången under våren. 

Mot Donetsk gäller det att visa oss själva var vi står i jakten på vårt eget fromma öde. Det gäller att visa världen vilka Eintracht Frankfurt är. Men framförallt gäller det att vinna matchen, så vi kan ta oss till nya höjder av lycka som supportrar. 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2019-02-21 07:00:00
Author

Fler artiklar om Frankfurt