Lagbanner
Luka Jovic till Barcelona?

Luka Jovic till Barcelona?

FAZ ses som en auktoritet i Frankfurt, så vad säger de om Luka Jovic till Barcelona? Har Real Madrid ett hopp?

Det snackas mycket, det felciteras och översätts fel. Bara härom dagen satte jag en iranisk amatör Barcelona-journalist på plats efter att han översatt tyska helt fel. Spanska medier säger en sak, tyska säger en helt annan. Tänk vilken tur att er kära redaktör då kan båda språken! 

Nu benar vi ut skiten. 

Luka Jovic har gjort 19 mål på 27 tävlingsmatcher i år för Eintracht Frankfurt och ingår i en av klubbens gifitigaste anfallspartnerskap någonsin. Haller, Jovic och rebic kommer tveklöst gå till vår historia som en av de mest upphetsande anfallsuppsättningar någonsin. Men det varar ju inte så länge. det var alltid uppenbart att vi skulle tappa en eller två av dessa och nu ser det minsann ut som om vi tappar den ekonomiskt mest värdefulle. Men förhoppningsvis får vi en ansenlig summa för honom. Emellertid har olika medier sagt olika saker om summan och jag ämnar nu bena ut vilken summa som verkligen verkar stämma, eller om det verkligen stämmer att Barcelona verkar få honom. 

Frankfurter Allgemeine Zeitung publicerade under måndagen en artikel, signerad sportredaktör Peter Hess, där de avslöjade att Jovic agent kommit överens med Barcelona om ett kontrakt, men att en övergångssuma inte ännu lagts fram hos Eintracht. I artikeln stod det ingenting mer angående summan än att spekulationer medger att det kan komma att handla om en likvärdig summa som den Barcelona betalade Ajax för Frenkie De Jong. Detta skulle vara ungefär 65 miljoner €, om inte ännu mer. 

Under tisdagen följde spanska medier upp detta. Sport.es publicerade en artikel där de för det första påstod att klausulen Eintracht och Benfica hade var på 12 miljoner, vilket har nekats av Bobic och Hübner då den ska vara mycket lägre än så, men sedan även påstod att han skulle komma att kosta ungefär 40 miljoner, då det var hans värde på marknaden. De använder sig av FAZ som källa, men drar en egen underlig slutsats om den summa de tror att han kan komma att kosta. 40 miljoner för Jovic vore, sett till det stora hela, ett rån. Att Sport.es tror att klausulen ligger på 12 miljoner visar att de agerar på indicier, men å andra sidan är det inte en källa som många anser vara värd att lita på. FAZ är däremot exakt det. 

Marca.es publicerade även en artikel som påstår att SportBILD sagt att Real lagt ett bud på Jovic, ett bud som ska ligga på ungefär 45 miljoner €. Emellertid publicerades dessa uppgifter först av Bild innan FAZ skrev sin artikel om ämnet. En kan ana att FAZ, som är den allra mest pålitliga källan angående Eintracht Frankfurt, skulle ha fått nys om ett bud på Jovic från Real. En kan även anta att de skulle ha publicerat sådana uppgifter utan att tveka. På så sätt ställer jag mig synnerligen tveksam till att Marca eller Bild vet vad de egentligen pratar om vad gäller detta ämne. FAZ är en uppenbar och tydlig auktoritet vad gäller Eintracht Frankfurt och det som händer i klubben. Andra källor som bör anses vara pålitliga i ämnet, Frankfurter Rundschau och Kicker, hänvisar bara till FAZs uppgifter eller säger ingenting alls. 

Det ter sig alltså rimligt att Barcelona har ett kontrakt klart med Jovic och att de kommer gå in i förhandlingar med Eintracht Frankfurt angående Jovic snart. Men vad kommer summan landa på? Jag kan bara gissa, men jag tror på någonting mellan 50 miljoner och 65 miljoner €. Det vore rimligt för en talang av hans makalösa kaliber. 

Jag är dock säker nu: Luka Jovic kommer spela i Blaugrana från sommaren. Frågan är bara vad han kommer kosta. 


 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2019-02-12 13:29:08
Author

Fler artiklar om Frankfurt