Lagbanner
Martin Hinteregger klar för Eintracht Frankfurt

Martin Hinteregger klar för Eintracht Frankfurt

Österrikiske landslagsmannen lånas in från FC Augsburg efter viss turbulens.

Martin Hinteregger tog steget från Red Bull Salzburg till tyska Bundesliga under januari 2016 när han lånades ut till Mönchengladbach som en nödlösning. Där gjorde han ganska bra ifrån sig, men fick inget nytt förtroende när Borussia istället valde att satsa på Jannik Vestergaards utveckling, som då köpts in från Werder Bremen. Han såldes sedan samma sommar för drygt 6 miljoner till Bayerska klubben FC Augsburg där han spelat sedan dess. I Augsburg gjorde han 83 matcher och fem mål innan beslutet togs att flytta till Eintracht Frankfurt

Martin Hintereggers flytt från die Függerstädter kommer strax efter den turbulens som skakat klubben. Manuel Baum, lagets tränare, har kritiserats i vissa medier för sin taktiska inkompatibilitet och Martin Hinteregger valde att kommentera detta efter matchen mot Borussia Mönchengladbach. Han sade att han inte ville säga någonting eftersom det inte fanns någonting positivt att säga. Hinteregger fick böter och tränade ensam. Nu kommer nyheterna att han flyttar, inte helt oväntat. 

Stefan Reuter, sportchef i FC Augsburg, sade: "Efter straffet fanns det vidare samtal med honom. men han har gjort det klart att han inte tänker gå vidare på vår väg. Bytet av klubb och beslutet som föranledde var ömsesidigt."

Hinteregger är 26 år gammal och kan spela både mittback och vänsterback. Han är en flerårig landslagsman i det österrikiska landslaget och är vänsterfotat, vilket vanligtvis är en viss fördel för en mittback i en hård konkurrenssituation. Det återstår emellertid att se vilken roll Hinteregger kommer spela i Eintracht, då han är felxibel och kan spela på flera positioner. Eftersom han arbetade med Adolf Hütter i Salzburg bör dessa två kunna samarbeta väl och risken för diskrepans däremellen är minimal. 

Det är ett lån som sträcker sig till den 30 juni 2019. Det återstår att se om en köpklausul finns i kontraktet, men han borde inte vara alltför dyr att lösa i sommar om det är någonting vi önskar. 

Vi önskar "Hinti" hjärtligt välkommen och är alla säkra på att han kommer stärka vårt försvar i en tuff period med många ödesbestämmande matcher. 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2019-01-31 17:36:52
Author

Fler artiklar om Frankfurt