Lagbanner

Röda kort och brinnande bortaform

Vi måste vända vår bortaform, men det finns ingen tydlig väg ur det.

Sjung o gudinna om brinnande gräsmattor i Mainz. Det var ju den stora frågan under några minuter. Kommer gräsmattan klara sig? Såklart den kommer, Mainz, liksom alla tämligen välmående klubbar, har en rutinerad planskötare som löser biffen som om den vore Kobe. Det är ej vad som oroar oss Eintrachtlers. Inte heller är det egentligen det faktum att vi fick ännu ett rött kort, vårt femte denna säsong. Det som oroar oss fans är den omedvetna uselhet vi visar upp varje gång vis ätter foten utanför vår hemmaborg. Vi har nämligen bara vunnit en bortamatch i Bundesliga den här säsongen och det var mot Union Berlin (en bedrift som växer varje vecka dessutom). Det är häri vårt problem ligger. 

Vad kan bortasvackan bero på? Har någon en aning? Hm? Du där bak? Nej, spanskan är åt andra hållet, danke dir. Det är ingen retorisk fråga, jag undrar verkligen. Har någon en aning, en lösning, en blank idé till en lösning? Min aning är att det handlar om attityd inför och under match. Hütter är duktig på att matcha under matchen gång, fantastisk på att scouta rätt och hitta svagheter i lagen vi möter. Men när vi ställs på bortaplan mot ett lag som kan vara mer flexibelt än vi tror får vi problem. För vi är inställda på vår egen idé om hur de kommer spela. Och på bortaplan är det sällan vi som styr och ställer, vilket gör oss till offer för vår egen naivitet. 

Vi kan ställa upp helt rätt elva, men vi förlorar helt enkelt för vi är för väl förberedda. Vi har en för tydlig plan. Detta fungerar som sagt väl på hemmagräs, där vi styr och ställer om vi vill, men inte borta där vi inte kan bestämma hur matchen ska gå. Vår egna styrka blir en svaghet, paradoxalt nog. 

Jag tror vi bara får stå ut som fans. Det är en svacka vi går genom just nu, en svacka som alltid skulle komma, och vi kommer ta oss ur den. Den här säsongen skulle dessutom alltid bli jobbigare. Vi är nu vana vid en viss standard, en standard som vi blir irriterade om den inte uppfylls. Som just nu. Supportrar är alltid där, men är lite barska och ilskna, eftersom klubben spelar kanske sin sämsta fotboll på 12 månader. Det känns ändå ganska bra, för så jäkla illa är det ju inte. Vi måste helt enkelt lita på Hütter,lita på att han hittar ett sätt att vänd apå bortatrenden, för det är den som gör mest ont för oss just nu. Vänder vi den och lyckas få lite stabilitet (slutar vara en så förbannad Launische Diva) så kan vi göra mycket vettigt av säsongen ännu. 

Vill avsluta med en vänlig påminnelse: 
Mainz är inte rivaler. De är bara småstadsbor. Ganska bra lag dock. 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2019-12-04 00:56:17
Author

Fler artiklar om Frankfurt