Lagbanner
Vart är vi påväg?

Vart är vi påväg?

Är vi fast i en loop? Trampar vi vatten? Är detta helvetet eller himmelen? Det är Eintracht Frankfurt, i alla fall.

I kölvattnet av hemmaexplosionen mot FC Barcelona finner vi oss i lite av en baksmälla. Det var skitkul då, men nu vetifan. Det här laget är av ett intressant slag, men hur bra är vi egentligen? Hur ser vår potential ut? Kommer vi komma längre än så här? Frågor vi ställer oss varje säsong, undringar vi har dag efter dag. Den moderna fotbollen gör lag som Eintracht beroende av andras nåd. Vi kan inte lita på att nästa säsong kommer vara en förbättring, vi kan inte heller tro att det är en försämring. I dagens klimat beror mycket på två saker: Tillfälligheter och skicklighet. Som med så mycket. I vårt fall, tillfälligheter och Krösche/Manga. Gudskelov sitter vi på talang på de posterna. 

För det är rimligt att anta att spelet kommer bli bättre, under säsongen har Glasner tydliggjort sitt spel och sitt tänk mer och mer och med lite mer tid kommer det sitta riktigt bra. Och då tror jag vi har en god chans att ånyo nå toppar i Europa. Men spelarmaterialet gör mig osäker. Det är mer eller mindre givet att Filip Kostic ska lämna i sommar. Det har varit på väg att hända ett antal somrar nu, men det borde väl vara dags nu? Kontraktet går ut 2023 och vi vill väl ha betalt. Alidou och Kolo Muani kommer in, det snackas om ett par andra. Jag vet inte vad jag ska tycka eller tro. Kolo Muani känns som en Haller-typ, rejäl pjäs med ett makalöst sinne för spelet i sista tredjedelen. Alidou är rå, men verkar vara en sanslös talang. Vi får se hur det går med Borré och Lindström. Båda kan prestera mycket bättre än de gjort nu och med en säsong till under bältet kan det bli riktigt underhållande. 

Jag har ingen aning, jag tror få har det, om Frankfurt kommer lyckas med sitt bygge under sommaren. Jag vet inte heller om vi kommer nå Europa i år, antagligen inte med tanke på de senaste insatserna. Men det känns på något sätt som att vi ställt oss den här frågan många gånger. Well, it's Groundhog Day... again. Är vi fast i en sluten loop? Kan vi ens komma ut? Hallååååååå???? Kanske är det en loop, kanske har vi dött och detta är helvetet när vi får uppleva samma situation gång efter annan. Men det borde inte vara helvetet. För Eintracht är ju bra. Det som gör att vi åter och åter finner oss med dessa frågor är vår förmåga att bygga och finna lösningar på problem som skulle sarga en sämre klubb. Kanske har vi dött och detta är himmelriket. Kanske är det en simulering.

Den bittra (?) sanningen är att vi trampar vatten och kommer ingen vart. Men skillnaden mellan oss och klubbar som Schalke, HSV, Nürnberg, Bremen är att de redan har drunknat. Varje år vi håller oss på nivån vi är på nu, varje år vi trampar vatten, desto närmre kommer vi den stunden när en båt kommer och plockar upp oss. Det handlar bara om att kämpa, trampa på och gneta vidare. Bygga. tappa, bygga upp, förlora, återbygga, förlora. 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2022-04-09 10:00:00
Author

Fler artiklar om Frankfurt