Lagbanner

Vem ersätter Carlos Salcedo?

Kevin Mbabu från Young Boys eller Almamy Touré från AS Monaco? Redaktionen med inside info.

Efter en fin tid i Eintracht Frankfurt återvänder försvararen Carlos Salcedo till sitt hemland Mexico och till Tigres UANL som pungat ut diverse miljoner för hans underskrift. Enligt rykten får vi en rejäl summa för en spelare vi värvade från Chivas Guadalajara för blott 3,5 miljoner €. 8-10 miljoner, sägs det, och om detta stämmer har vi pengar att spendera på en ersättare av rang, för en ung och kapabel mittback är vad vårt täligen åldrande försvar skulle behöva framöver. 

Det snackas om dett par olika. AS Monacos Almamy Touré är kanske det hetaste just nu. Likväl finns det ett annat val som skulle kunna bli intressant. 

Enligt källa nära klubben diskuteras Kevin Mbabu som ett hett alternativ som ersättare. Mbabu spelade under Hütter när Young Boys vann ligan i Schweiz förra säsongen och kan spela högerback och mittback. Han är ung, kvick och spelskicklig och besitter en besynnerlig förmåga att tackla fruktansvärt rent. Även Borussia Dortmund har varit intresserade av Mbabu, men som det ser ut kan Frankfurt dra det längsta strået. Eftersom vi tydligen får 9 miljoner för Carlos Salcedo behöver vi inte lägga ut mer än vad vi får in på Schweizaren, en spelare som har ett marknadsvärde på ungefär detsamma. 

Almamy Touré diskuteras som ett alternativ i sommar, då hans kontrakt går ut. Just nu är han ej ett alternativ, eftersom hans klubb Monaco behöver honom i den underliga sits de befinner sig i. Touré har spelat höger- och mittback under de senaste två säsongerna och har varit en av få försvarare som imponerat under den pågående tragiska säsongen. 

Vem skulle jag föredra? Touré är en mer utpräglad mittback som skulle vara gratis i sommar, men Mbabus tak är högre och hans kvalitet är emellertid även högre i skrivande stund. Hütter känner till honom väl från sin tid i Young Boys och kan utan problem göra om honom till en mittback, vilket är vad vi egentligen skulle behöva. Transfern ter sig möjlig, enligt mina källor, och han är det hetaste valet inom klubben. Jag skulle föredra Kevin Mbabu före Almamy Touré, eftersom jag anser Mbabu vara en bättre spelare med en större fotbollsmässig talang. Om vi kan lyckas sno honom före Dortmund vore det fantastiskt bra affärer, liksom försäljningen av Salcedo för nio miljoner euro bör anses vara. 

Ekonomiskt vore Mbabu även ett bättre val. Touré närmar sig sin högsta förmåga och lär vara på topp inom ett par år. vilket gör att hans marknadsvärde inte lär stiga nämnvärt. Mbabus värde är redan högt och lär stiga betänkligt. Det är en stor talang som Hütter känner till, ja till och med var med och utvecklade, och skulle vara ett klockrent tillskott till vår redan spännande trupp spelare. 

 

Axel Falkinstafalk@outlook.com@Falkfurt2019-01-21 16:57:00
Author

Fler artiklar om Frankfurt