Lagbanner
En sensation! Freiburg värvar Vincenzo Grifo!

En sensation! Freiburg värvar Vincenzo Grifo!

Den italienske landslagsspelaren och frisparksspecialisten Vincenzo Grifo återvänder till SC Freiburg för ett rapporterat transferrekord.

I elfte timmen av transferfönstrets sista dag lyckades SC Freiburg fixa en drömvärvning. Den italienske landslagsmannen Vincenzo Grifo återvänder till Freiburg från Hoffenheim – och den här gången gör han det permanent. Enligt Transfermarkt.de ligger övergångssumman på 7 miljoner euro, vilket gör Grifo till Freiburgs dyraste värvning genom alla tider.
 
Detta blir Grifos tredje sejour i SC Freiburg. Mellan 2015 och 2017 representerade Grifo Freiburg i både Bundesliga och Zweite Bundesliga, och han mäktade med 23 mål och 27 assist på 64 matcher. Sedan blev det två ökenvandringar i både Mönchengladbach och Hoffenheim, där Grifo aldrig kunde ta en ordinarie plats i startelvan. I våras kunde Freiburg hämta hem Grifo på lån från Hoffenheim, och på nytt gjorde den italienske frisparksspecialisten succé i den röda Freiburg-tröjan – sex mål och fyra assist på 16 matcher blev det under våren.   
 
Trots (eller tack vare) Grifos succé under lånesejouren fanns det i början på sommaren aldrig någon chans för Freiburg att köpa tillbaka Grifo från Hoffenheim – detta var något som båda klubbarnas sportchefer var tydliga med. Men nu i sista stund verkar allt ha förändrats och Grifo är återigen en del av Freiburgs spelartrupp.
 
”Egentligen var våra ingående aktiviteter avslutade. Men nu när möjligheten plötsligt dök upp att värva Vince, så var vi tvungna att agera ännu en gång. Erfarenheten från dåtiden, hans sportsliga kvalitéer och hans stora identifikation med Freiburg ledde oss till att ta detta steg”, säger sportchef Jochen Saier till SC Freiburgs hemsida.
 
Vincenzo Grifo säger själv till Freiburgs hemsida: ”För mig var det klart att om jag skulle byta klubb så skulle jag endast gå till Freiburg, och nu är jag glad över att det fungerade”.
 
I och med värvningen av Grifo är konkurrensen om yttermittfältsplatserna nu extremt tuff. Sedan tidigare finns Jeong, Borrello, Sallai, Kwon, Ravet, Kath och Terrazzino (skadad) som yttermittfältare i truppen. Det blir väldigt intressant att se vilka spelare Streich väljer att satsa på.
 

Ludwig Dahlström2019-09-02 21:26:14
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II